Radiovært fik en fyreseddel efter 17 år bag mikrofonen
I 17 år har først de lokale på Als og sidenhen hele Danmark kunne høre Flemming Nissens stemme som radiovært fra Sønderborg. Men til det nye år må han se sig om efter nye lyttere.
Flemming Nissen sætter sig til rette bag mikrofonen. Han er omgivet af sin lange historie på kanalen i form af billeder, der er sat op på den akustikforbedrende troldtekt, som rummet er pakket ind i.
Jeg blev virkelig ked af det. Det er jo en del af mig
Flemming Nissen
- Det er jo rart med alle minderne, siger han.
Men billederne skal snart pakkes væk. For i det nye år er studiet her ikke længere Flemming Nissens kontor. Han er blevet afskediget af Jysk Fynske Medier (JFM) i deres seneste fyringsrunde. JFM står bag Classic FM, hvor Flemming Nissen er radiovært.
- Jeg blev virkelig ked af det. Det er jo en del af mig at være radiovært, så tæppet blev virkelig trukket væk under mig, siger han.
Ilddåb
Det stod på ingen måder skrevet i stjernerne, at Flemming Nissen skulle være radiovært, da han var yngre. Faktisk var det et særpræget første møde med mikrofonen for den livslange sønderborgenser.
Han var oprindeligt ansat som sælger, men en dag hev hans kollega ham ind i studiet 30 sekunder før sendetid, og bad ham gøre klar til næste nyhedsoplæsning. Og så var han ellers i luften et halvt minut senere.
- Det var selvfølgelig meget nervepirrende, men det var jo også bare skidesjovt, fortæller Flemming Nissen.
Efter den ilddåb skulle han ikke længere sælge reklamer, men derimod være radiovært.
- Jeg har virkelig elsket at lave radio. Det er det fedeste job, jeg har haft. Jeg får lov til at snakke med så mange forskellige spændende mennesker, og det er jeg virkelig vild med.
Toppen af kransekagen
Det er da heller ikke småting, Flemming Nissen har oplevet i sit virke som radiovært i de 17 år, det er blevet til på først Radio Als, der så senere blev til Classic FM.
Han har interviewet danske toppolitikere fra en bred vifte af partier, drukket øl med guitaristen fra Magtens Korridorer, og så var der lige dengang med prins Henrik.
- Han skulle på Augustenborg Slot for at læse digte med Ghita Nørby, og jeg ville rigtig gerne snakke med ham. Men jeg vidste godt, chancerne var små, så jeg tænkte lidt kreativt. Jeg skrev et digt til ham, og det virkede åbenbart, for han ville gerne se mig til interview, fortæller Flemming Nissen og fortsætter:
- Det var nok toppen af kransekagen.
Et nyt syn på livet
Udover billeder af alle Flemming Nissens kilder hænger der også en stor plakat på den ene væg i studiet. På plakaten står der oversat fra engelsk:
Radio: Hjælper grimme mennesker med lækre stemmer at få arbejde.
Adspurgt til den griner Flemming Nissen og siger:
- Det er der jo en vis rigtighed i.
Der er ingen tvivl om, at Flemming værdsætter humor rigtig højt. Ikke mindst på grund af at han i skolen blev mobbet. For han fandt ud af, at han kunne bruge humoren som våben mod dem, der ville ham det skidt.
- Siden dengang har jeg altid brugt humoren rigtig meget i mit liv.
Og da han i en alder af bare 40 år fik en blodprop, mens han var på ferie i Tyskland, satte det hans liv i perspektiv.
- Jeg fandt jo ud af, at vi alle har en udløbsdato. Min kom heldigvis ikke dengang, men jeg blev i den grad klar over, at vi jo ikke kan tage livet for givet. Derfor forsøger jeg at se så lyst på tilværelsen som muligt, siger han.
En uvis fremtid venter
Det er formentlig også en del af grunden til, at Flemming Nissen tager sin nylige afskedigelse relativt roligt.
- Jeg tror på, at der nok skal komme noget til mig.
Historien har da også vist ham, at han altid har fundet et eller andet at give sig til. For han laver både videoer på YouTube, hvor han laver klassisk dansk mad hjemme fra køkkenet, og så har han gang i en TikTok-konto, hvor han fortæller platte far-jokes.
Men han er da udmærket klar over, at ingen af de ting betaler regningerne.
- Jeg vælger at sige til mig selv, at der nok skal komme noget til mig. Så må vi se, hvad det bliver.