Chefkok fra Ti Trin Ned er i Helsinki til stjerneuddeling
I aften er en vigtig aften i gastronomi-kredse. Det er således i aften, at Michelinguiden løfter sløret for, hvilke restauranter der får de prestigefyldte stjerner og er med i dette års guide. Det sker ved en ceremoni i Helsinki i Finland.
En af dem, der skal med til aftenens ceremoni er Rainer Gassner, som er chefkok på restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.
Restauranten har allerede en af de eftertragtede stjerner. Spørgsmålet er, om det faktum, at chefkokken har fået en invitation til aftenens ceremoni, tyder på, at restauranten vil få en stjerne mere.
- Man kan ikke forvente eller gå ud fra noget som helst, men det forhold, at vi har fået en invitation til aftenens event tyder da på, at de ikke vil pege fingre af os i en negativ retning, siger Rainer Gassner.
Han venter derfor i spænding.
- Vi ved bare, at vi er med i guiden igen i år. Hvad vurderingen er, det aner vi ikke noget om endnu, men vi håber selvfølgelig det bedste, siger han.
Chefkokken passer også på ikke at sætte forventningerne for højt.
- To eller tre stjerner, det er overhovedet ikke noget, vi spekulerer i, men vi håber da, at vi får vores ene stjerne, som jeg er meget glad for og stolt over, siger Rainer Gassner
Han peger på, at der er flere udmærkelser, som en restaurant kan opnå ud over de forjættede stjerner. Blot det at blive nævnt i guiden er således en udmærkelse.
Derudover kan restauranter opnå en såkaldt 'Bib Gourmand'. Det er en udmærkelse, som guiden tildeler restauranter, der serverer veltillavet mad til rimelige priser. I 2023 har 15 danske restauranter titlen Bib Gourmand.
Siden 2020 har Michelinguiden også uddelt grønne stjerner til restauranter, der gør en særlig indsats for bæredygtighed.
- Den kunne vi virkelig godt tænke os, men om det er en mulighed, det vil vi se om tre timer, siger Rainer Gassner.
Ceremonien starter klokken 17 og formentligt færdig omkring klokken 19.