DM i Hotdogs: Varme svedende hunde er bedst her i regionen
Den bedste gourmethotdog laves helt sikkert på Henne Kirkeby Kro. På Havnegrillen i Aabenraa tog de sølvet i at lave den traditionelle hotdog.
Grillet majsbrød, pølse med gourmet-gris, bønner, chili og grillet fersken salsa er blot nogle af de ingredienser, der er i Danmarks bedste moderne hotdog lavet af Henne Kirkeby Kro med Paul Cunningham i spidsen, som søndag eftermiddag blev kåret på Food Festival Aarhus.
På jagt efter den bedste agurke-relish
I kategorien bedste traditionelle hotdog vandt Havnegrillen fra Aabneraa sølv til DM i Hotdog.
Tidligere lavede vi selv agurke-relish, men lige nu så synes vi, at den bedste kommer fra Sverige, så det er den vi serverer på vores hotdog.
Walther Jürgensen, pølsemand, Havnegrillen i Aabenraa
Pølser fra Slagter Worthmann i Rødekro, brød fra den lokale bager Lund, og en evig jagt på den bedste agurke-relish, fortæller pølsemand Walther Jürgensen, fra Havnegrillen i Aabenraa, er nogle af hemlighederne bag deres sølvvindende hotdog.
- Tidligere lavede vi selv agurke-relish, men lige nu så synes vi, at den bedste kommer fra Sverige, så det er den vi serverer på vores hotdog. Men det kan ændrer sig hele tiden, fortæller pølsemanden fra Havnegrillen i Aabenraa til TV SYD.
Der falder stjernestøv over hotdog'en
Henne Kirkeby Kro fik tidligere i 2016 en stjerne i Michelin Guide, og er en af Danmarks ypperste gourmetspisesteder. Nu har de også taget prisen for bedste hotdog.
Og det er ikke første gang de vinder i den kategori. I 2013 tog restauranten også prisen.
I det hele taget flokkedes Michelinkokke til DM i hotdog. Hele tre restauranter med den prestigfyldte stjerne var med søndag eftermiddag.
Ud over Henne Kirkeby Kro, deltog også Søren Jacobsen fra Gastromé i Aarhus og Mark Lundgaard, køkkenchef på Michelinrestauranten Kong Hans i København.
De vandt også prisen som Hotdog Konger
Både Henne Kirkeby Kro og Havnegrillen vandt titlerne som Hotdog Konger. I dysten om at sælge flest hotdog på 50 minutter solgte de i hver deres kategori flest af alle. Teamet på Havnegrillen lavede i alt 96 hotdogs, og kan nu bryste sig af også at være Hotdog Konge.
DM i Hotdog indsamlede omkring 235.000 kroner som går ubeskåret til Børnefonden, der arbejder for at skabe bedre forhold for børn og unge i Afrika.
DM i Eksperimenterende Hotdog
Paul Cunningham - Henne Kirkeby Kro (1 Michelinstjerne)
Søren Jakobsen - Gastromé (1 Michelinstjerne)
Mark Lundgaard - Kong Hans (1 Michelinstjerne)
Rasmus Munk - Alchemist
Jeppe Foldager - Alberto K
Lasse Strarup - Brdr Koch
Bryan Francisco - Tree Top
Restaurant Sårt
Restaurant Hærværk
Jacob Bülow - Entré Dining
John Kofod - Sortebro Kro
Jonas Skou - OliNico
Lasse Munkholm - Restaurant Et
Anders Aagard – Madklubben
Peter Hansen - The Balcony