Nytårsinspiration: Sådan folder du flotte servietter til nytår
Vibeke Kristensen er indehaver af Varde Engroslager. Hun viser dig her, hvordan du kan folde tre festlige servietter til nytår.
Foto: Søren Pors Grundahl, TV SYD
Den første servietfoldning er Vibekes egen idé. Ved at vælge forskellige farver og typer af servietter, kan den varieres i det uendelige - ikke mindst med det bånd, som holder servietten sammen. Med en guldserviet og en metalsnor i guld får den et festligt twist, der fungerer godt til nytårsaften.
Klik på videoen herover og se, hvordan du folder Vibekes nytårsserviet.
Ligesom nytårsservietten kan bestikservietten varieres i det uendelige. Ikke kun gennem valget af servietten, men også med den snor og pynt du vælger til servietten.
Klik på videoen herover og se, hvordan du folder en bestikserviet til nytår.
4-foldet servietfoldning
Det her er en af de klassiske servietfoldninger, som skaber højde på bordet. Den er i udgangspunktet simpel, men ved at bruge to servietter kan du få den til at se ud af mere.
Klik på videoen herover og se, hvordan du folder en 4-foldet serviet til nytår.
Restaurantejere klarede sig gennem finanskrise og corona, men efter 18 år er det slut
Christian og Pia Bind mødte hinanden på Fakkelgaarden og startede senere hen Restaurant Bind sammen.
Foto: Julie Rasmussen, TV SYD
I 2008 slog ægteparret Christian og Pia Bind dørene op til Restaurant Bind, opkaldt efter deres efternavn, men lørdag aften serverer de restaurantens sidste måltid.
- Godaften og velkommen til.
Sådan siger Pia Bind til alle gæster, hun modtager i døren til Restaurant Bind. Men det er snart slut.
Lørdag aften tager ejerne Christian og Pia Bind imod deres sidste gæster.
- Vi har da kriller i maven. Det er jo klart efter så mange år, at man skal sige farvel, siger Pia.
Torsdag aften er der gang i køkkenet på restaurant Bind.
Foto: Julie Rasmussen, TV SYD
I køkkenet kan man finde Pia Binds mand, Christian Bind, der også kan mærke at 18 års arbejde nærmere sig sin slutning.
- Jeg har ondt i maven, fortæller kokken.
Tid til at holde weekend
Ægteparret overtog restauranten i 2006 og to år senere kunne de byde de første gæster velkommen til fransk inspireret mad - en cuisine, som Christian Bind kender rigtig godt, da han er opvokset i Alsace i Frankrig og er uddannet kok i hjemlandet.
- Vi har altid kunne få et godt måltid franskinspireret gourmetmad, siger Peter Nielsen, der er stamgæst.
I entreen hænger der diplomer og gamle billeder fra Christian Binds tid som kok.
Foto: Julie Rasmussen, TV SYD
Det var en drengedrøm for Christian Bind at få sit eget sted, hvor han kunne servere den franske mad.
- Det har været en oplevelse. Vi har været igennem en finanskrise, vi har haft corona og vi kom godt igennem alt, og det er så dejligt, siger kokken.
Men nu er det tid til at kokken, og fruen skal nyde deres tid på en anden måde.
- Vi glæder os sådan til at have fri om aftenen og have fri i weekender. Det har vi jo ikke prøvet. Christian startede som kok som 14-årig, fortæller Pia Bind.
Sønderjysk kærlighed
Den sønderjyske restaurant ligger ud til Flensborg Fjord og er blevet et ikonisk sted at spise i Sønderjylland.
- Vi ville herned en sidste gang, fordi det er en del af Sønderjylland, en del af området. Når man sådan mærker efter nu, så kan jeg godt mærke, det berører mig, fordi vi har været meget glade for at være her, siger Susanne Lundgaard Nielsen, der er kommet på restauranten siden den åbnede i 2008.
Susanne Lundgaard Nielsen og hendes mand har valgt at nyde deres sidste måltid i restauranten med en seks retters menu, og hun er ikke i tvivl om, at de går derfra en madoplevelse rigere.
- For mig er det altid fantastisk, fordi man skal aldrig overveje, om man tager herned, fordi man ved, at man aldrig bliver skuffet i forhold til mad og til bare det at være her. Hele atmosfæren, siger Susanne Lundgaard Nielsen
Vemodig afsked
De sidste par måneder har restauranten været fuldt booket med gæster, der skulle nå at have et sidste måltid.
- Det var en fornøjelse, og det har været en fornøjelse at følge ham, og vi har et lidt vemodigt stik i hjertet i aften, fordi det er sidste gang vi spiser her, siger stamgæsten Peter Nielsen.
Alt er booket onsdag aften på Restaurant Bind - ligesom det har været de sidste par måneder.
Foto: Julie Rasmussen, TV SYD
Ude i køkkenet har kokken et øjeblik til at se tilbage på de sidste 18 år i huset med udsigten til fjorden.
- Vi har haft 18 fantastiske år med gode kunder, loyale gæster og supergodt personale, så det har været så dejligt. Men det klart, at det bliver lidt tomt for mig, men det tager vi på et andet tidspunkt, siger Christian Bind.
Det hele rundes af lørdag, hvor kokkene Michel Michaud, Francis Cardenau, Jean Louis Lieffroy og selvfølgelig Christian Bind vil servere mad til de sidste 73 gæster.
- Nu må vi bare give det det sidste hug og slutte på toppen og koncentrere os om det, vi laver nu, afslutter kokken.
Hamza Akman ophævede sin kontrakt med Sønderjyske kort tid efter ankomsten i august. Sportschefen fortæller, at hjemve var årsagen til mislykket ophold.
Hamza Akman blev den 1. august præsenteret som ny mand i Sønderjyske, og den 20-årige tyrkiske fodboldspiller opfyldte fra første dag flere kriterier for at være en superstjerne.
Først og fremmest har Akman et enormt følgerkartotek med knap en kvart million følgere på Instagram. Dertil var han anfører for den tyrkiske storklub Galatasarays ungdomshold og havde fået debut for klubbens førstehold som 17-årig.
Endelig er han søn af den tidligere stjernespiller i Istanbul-klubben, Ayhan Akman, der nu er Galatasarays fodbolddirektør.
Men de sønderjyske fans fik knapt set ham på grønsværen, og den 1. november meddelte Sønderjyske ophævelsen af samarbejdet.
Sportschef Casper Daather fortæller årsagen bag ophævelsen med Hamza Akman.
TV SYD har forsøgt at komme i kontakt med Hamza Akman, men det er ikke lykkedes.
Ifølge Sønderjyskes sportschef, Casper Daather, manglede den unge mand fra Istanbul tålmodighed for at slå igennem i dansk fodbold.
- Det tager tid at tilvænne sig, og det er noget, som fodboldspillere mangler eller glemmer, når de står i en given situation i en ny klub, et nyt land eller en ny liga, siger han.
Tålmodighed var nøgleord fra start
Klubben meddelte allerede fra første dag, at der ville gå tid, før Hamza Akman kom i spil til Superligaen.
- Muligheden for at tage ham var der nu, så derfor vil vi rigtig gerne have ham ind nu og bygge på. Tålmodighed bliver et nøgleord, for det er ikke 'plug and play' fra dag ét. Der kommer til at gå måneder, før han får minutter i Superligaen, sagde Casper Daather den 1. august.
Hamza Akman i aktion i en intern træningskamp i oktober
Foto: Patrick Echers, Sønderjyske Fodbold
Den plan købte Hamza Akman også ind på ifølge sportschefen, og han deltog også i sociale aktiviteter med truppen i begyndelsen.
Rykket fra Istanbul til Haderslev blev alligevel for omfattende, da den sparsomme spilletid punkterede spillerens tro på, at det kunne blive en succes.
Debuten og eneste aktion i Sønderjyske-trøjen kom i en pokalkamp mod Solrød i september.
Han var oftest henvist til tilskuerpladserne på tribunen på kampdage og blev kun to gange indlemmet i kamptruppen og fik dermed en plads på bænken i en pokalkamp mod Ishøj og i en superligakamp mod FC Nordsjælland.
- Jeg tror, at Hamza måske havde sit eget billede af, hvor nemt det ville være at spille Superliga for ham. Det forsøgte vi at nuancere og forklare for ham, men afsavnet af familien og den hjemlige tryghed kom til at fylde mere end tålmodigheden og ambitionen om at slå igennem i Sønderjyske og den danske Superliga, siger Casper Daather.
Casper Daather er sportschef i Sønderjyske Fodbold.
Foto: Daniel Just Schram, Tv Syd
Hamza Akman underskrev en tre-årig kontrakt med sønderjyderne frem til sommeren 2027. Det ærgrer klubben, at samarbejdet ikke lykkedes. Sønderjyske gjorde, hvad de kunne for, at han skulle give den en ekstra skalle, mener sportschefen.
Omvendt ville de ikke tvinge ham til at blive, selvom der resterede knap tre år af aftalen.
- Det er vigtigt, at mennesket bag fodboldspilleren har det godt, og det havde han ikke på daværende tidspunkt. Uanset hvad vi havde sagt eller gjort, var der en utryghed plantet i ham, som vi ikke kunne få til at forsvinde, siger Casper Daather.
Fortryder ikke handlen
Vinterens transfervindue åbner i januar, hvor Sønderjyske håber på at hente forstærkninger til truppen.
Selvom Hamza Akman ikke blev den stjerne, de håbede på, så fortryder Casper Daather ikke handlen.
- Jeg er ærgerlig på hans vegne over, at vi ikke lykkedes, men der er ikke nogen fortrydelser. Sådan er det nogle gange. Fodboldspillere er mennesker; nogle er store og stærke, og andre kan blive usikre undervejs. Det er uanset, om de er 19 år eller 29 år, siger han.
Hamza Akman har i skrivende stund ikke fundet en ny klub efter bruddet med Sønderjyske.
TV SYD
Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.
Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier.
Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps.
Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Opdater dit cookietilsagn her” i bunden af siden.
Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.
Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.
Navn
Udbyder
Chartbeat
_cbt
Chartbeat
_cb
Chartbeat
_cb
Chartbeat
_cb
Chartbeat
_cb_expires
Chartbeat
_cb_svref
Chartbeat
_cb_svref
Chartbeat
_cb_svref_expires
Chartbeat
_cbt
Chartbeat
_chartbeat2
Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2
Chartbeat
_chartbeat2_expires
Chartbeat
_chartbeat4
Chartbeat
_chartbeat4
Chartbeat
_chartbeat4_expires
Chartbeat
_v__cb_cp
Chartbeat
_v__cb_cp
Chartbeat
_v__cb_cp_expires
Chartbeat
_v__chartbeat3
Chartbeat
_v__chartbeat3
Chartbeat
_v__chartbeat3_expires
Chartbeat
ebx_webtag_
Echobox
userId
tvsyd.dk
Funktionelle cookies
Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.
Navn
Udbyder
csrftoken
instagram.com
bcookie
LinkedIn
bscookie
LinkedIn
csrftoken
instagram.com
JSESSIONID
LinkedIn
jwplayer.bandwidthEstimate
tvsyd.dk
jwplayerLocalId
tvsyd.dk
lang
LinkedIn
lang
LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY
YouTube
LAST_RESULT_ENTRY_KEY
youtube.com
li_gc
LinkedIn
lidc
LinkedIn
tableau_locale
public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale
public.tableau.com
Nødvendige cookies
Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.
Navn
Udbyder
app_banner_enabled
tvsyd.dk
breaking
tvsyd.dk
breaking_banner_dismissed
tvsyd.dk
CookieConsent
tvsyd.dk
frequencyCategoryV2
tvsyd.dk
recencyCategoryV2
tvsyd.dk
recencyLastVisitV2
tvsyd.dk
tv2reg_cookie_consent
tvsyd.dk
visitedPagesV2
tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2
tvsyd.dk
XSRF-TOKEN
tvsyd.dk
Præference-cookies
Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.
Navn
Udbyder
NID
Google
Ikke tildelte cookies
Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.
Navn
Udbyder
pusherTransportTLS
no-domain
sentryReplaySession
no-domain
tv_syd_session
tvsyd.dk
Markedsføringscookies
Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.