Lægerne stod klar til at amputere hans ben - men pludselig huskede Mogens en gammel artikel

Af Eva Højrup
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
I samarbejde med TV2 ØST

Udsigten til at få amputeret sit ben gjorde Mogens Hedetoft Kristiansen stædig. Han opsøgte en second opinion og fik at vide, at han skulle ud og gå.

En vinterdag i 2021 møder en stædig mand ind på Kolding Sygehus. Han har en aftale med en overlæge på Karkirurgisk Afdeling - og aftalen er Mogens Hedetoft Kristiansens sidste desperate forsøg på at beholde sit ben.

Forinden har han sagt fra over for lægerne på både Rigshospitalet og Holbæk Sygehus, der ellers har lagt op til at hans venstre ben skal amputeres. Det er den eneste måde, man kan redde Mogens fra de blodpropper, der igen og igen opstår i benet. Men nu har han bedt om en second opinion på Kolding Sygehus.

Jeg var overrasket over, at benet skulle amputeres, og han var overrasket over, at benet kunne reddes

Dmitriy Shilenok, overlæge

- Jamen, jeg turde ikke lade være. Hvis jeg ikke havde gjort det, så var det gået mig dårligt. Jeg var presset op i en krog. Mit ben føltes, som om jeg stod med bare fødder på en isklump. Det var noget rod, og jeg havde det ikke godt, fortæller Mogens Hedetoft Kristiansen, der bor i Tølløse og om ganske kort tid fylder 80 år.

Det var overlæge Dmitriy Shilenok, der mente, at Mogens Hedetoft Kristiansens ben kunne reddes ved gå-træning. Foto: Eva Højrup, TV ØST

På Kolding Sygehus mødte Mogens Hedetoft Kristiansen overlæge Dmitriy Shilenok, der er uddannet i Belarus og har boet i Danmark i 20 år og lige så længe været ansat på Kolding Sygehus.

Det første, der skete, var, at Mogens Hedetoft Kristiansen blev scannet. På billederne kunne Dmitriy Shilenok se, at der er nye blodårer på vej, så den besked, Mogens Hedetoft Kristiansen fik, var opmuntrende:

- Han sagde til mig, at det var godt at gå, og jeg sagde til ham, at det bliver den lille hund glad for. Jeg sagde også, at jeg ikke kunne gå ret meget, og så svarede han, at jeg nok skulle blive smertedækket, og at jeg gerne måtte holde pauser, fortæller Mogens Hedetoft Kristiansen.

Dmitriy Shilenok kan godt huske patienten fra Sjælland.

- Jeg kan godt huske, at der kom en patient fra Sjælland. Jeg husker, at han kom med en planlagt amputation. Vi var begge to meget overraskede. Jeg var overrasket over, at benet skulle amputeres, og han var overrasket over, at benet kunne reddes. Til slut var vi begge glade og tilfredse over, at vi havde fundet en løsning på den triste situation, siger han.

Da hendes mand tog sagen i egen hånd, var Gerda Bjørnebo Kristiansen ikke overrasket. Foto: Eva Højrup, TV ØST

Mens Mogens Hedetoft Kristiansen blev undersøgt, sad hans kone Gerda Bjørnebo Kristiansen i forhallen og ventede på at få at vide, om hendes mand kunne undgå at blive amputeret - og om lægerne i Kolding så et andet billede af situationen.

- Jeg var bange for det, meget bange. Men det skulle jo være forsøgt. At det måske ville ende med, at de sagde, ”jamen det er du nødt til at få amputeret det ben”, så var det jo det. Men så havde vi selv gjort noget, siger hun.

En fornyet frist

Hjemme i Tølløse gik Mogens Hedetoft Kristiansen i gang med at kæmpe. Hver dag stod recepten på gåture.

- Den fornyede frist, jeg havde fået, sad så dybt i mig. Så uanset hvordan vejret var, så gik den lille hund og mig tur, og det gjorde ondt, selv om jeg var dopet med morfin. Så gik vi hjem og holdt en pause, og så gik vi igen, fortæller Mogens Hedetoft Kristiansen.

Forud for gåturene og konsultationen på Kolding Sygehus var gået et længere og opslidende forløb.

I januar 2021 var Mogens Hedetoft Kristiansen indlagt på Rigshospitalet. Han havde blodpropper i venstre ben, og på operationsstuen forsøgte lægerne at oprense hans årer med en ballonudvidelse.

Men Mogens Hedetoft Kristiansen blev ved med at danne blodpropper, så personalet var nødt til at stoppe. Til sidst var beskeden, at problemerne kun kunne løses med en amputation, og han blev henvist til opmåling af benet på Bispebjerg Hospital.

Men forinden fik han høj feber. Han havde fået lungebetændelse, og blev indlagt på Holbæk Sygehus. Her begyndte lægerne at interessere sig for hans ben og spørge ind til det, og de var i kontakt med lægerne på Rigshospitalet.

Lå søvnløs

Tanken om amputation fik Mogens Hedetoft Kristiansen til at ligge søvnløs og gruble.

- Jeg var bange for at miste mit hus og komme på plejehjem eller ende på kirkegården, fortæller han.

Mens han lå søvnløs, huskede han pludselig, at han for år tilbage havde læst en artikel i et blad i et venteværelse et sted. Artiklen var skrevet af en karkirurg på Kolding Sygehus.

- Der stod, at der er alt for mange amputationer i Danmark. Og da jeg kom i tanke om den artikel, så tog jeg en beslutning, fortæller han.

Kim Christian Houlind, der er professor og cheflæge på Karkirurgisk Afdeling på Kolding Sygehus, har stået i spidsen for undersøgelsen om benamputationer i Region Midtjylland. Foto: Eva Højrup, TV ØST

Om morgenen bad Mogens Hedetoft Kristiansen personalet på afdelingen om at blive udskrevet. Han slog på, at der er frit sygehusvalg og ville henvises til Kolding Sygehus. Ordvekslingen mellem ham og lægen er skarp, men Mogens Hedetoft Kristiansen holder på sit.

Da han var hjemme, ringede han til Kolding Sygehus med det samme.

- Sådan i korte træk spillede jeg nok grammofonpladen og fortalte min nød der og spurgte, om de kunne hjælpe. Samme dag fik jeg i e-Boks en indkaldelse. Alt i alt tre dage efter, jeg kom ud i Holbæk, så havde jeg en tid i Kolding, fortæller han.

Meget insisterende

Mogens' hustru, Gerda Bjørnebo Kristiansen, er ikke overrasket:

- Jeg synes, at det er fantastisk, sådan en energi han har. Han har også fået at vide, at han er meget insisterende. Det står i nogen af hans papirer. Han giver ikke sådan lige op, siger hun.

Tre dage efter mødte han overlæge Dmitriy Shilenok på Kolding Sygehus. I dag, halvandet år efter, beskriver Mogens Hedetoft Kristiansen, at Dmitriy var den første læge, der lyttede og viste empati.

- Man bliver altid glad for at få roser. Men dét, der ligger bag, er, at vi har en meget dygtig specialafdeling til den slags patienter som Mogens. Det blev grundlagt for 15 år siden, da vi havde en cheflæge, der hed Jørn Jepsen, han lagde en strategi for at nedbringe amputationer ikke blot i Syddanmark, men han ville også udbrede den strategi til resten af landet. Mogens er et resultat af det lange, historiske arbejde med den strategi, og den udvikling, som vi har videreført på vores afdeling, også med vores nye cheflæge, fortæller Dmitriy Shilenok.

Strategien på karkirurgisk afdeling i Kolding blev grundlagt for 15 år siden af cheflæge Jørn Jepsen. Han ville nedbringe antallet af amputationer ikke blot i Syddanmark, men også i resten af landet. Den strategi er i dag videreført af Kim Christian Houlind, der er professor og cheflæge. Foto: Eva Højrup, TV ØST

Tre måneder efter det den første konsultation på Kolding Sygehus var Mogens Hedetoft Kristiansen tilbage til opfølgning på Kolding Sygehus. Varmen i foden var tilbage.

- Jeg kunne mærke, at der var sket noget. Smerterne var væk, så det var jo positivt, fortæller han.

Og lægen, Dmitriy Shilenok, var meget tilfreds med sin patients motivation for at gå og dermed genoptræne benet.

- Jeg er meget optimistisk omkring behandling med gangtræning af patienter. Og der er mange tilfælde af patienter, der har fået rigtig god, overraskende behandling. Sandsynligvis er der ikke 100 procent garanti for succes, men den er høj. Det er en stor, meget optimistisk chance for at forbedre kredsløbet i benene, fortæller han.

Mogens Hedetoft Kristiansen blev efterfølgende telefonisk fulgt af Dmitriy Shilenok, og i dag, halvandet år efter, er han i fuld vigør både i hus og have og på golfbanen sammen med vennerne i Holbæk Golfklub, hvor han har været aktiv i over 30 år. Blandt andet har han været stifter af legehuset og været med i en række udvalg. I dag er han fast med i seniorklubben "Gofferne", der mødes om fredagen.

Hver fredag mødes Mogens Hedetoft Kristiansen med seniorholdet og spiller sammen på golfbanen i Holbæk Golfklub. Foto: Eva Højrup, TV ØST

En rapport fra Danske Regioner fra 8. august har netop vist, at regionerne i Danmark har en vidt forskellig tilgang til amputationer af ben, og der skal nu et arbejde i gang, så regionerne får en ensartet tilgang til amputation og karkirurgiske indgreb.

- Det er rigtig godt, at vi nu får den her grundlæggende analyse af, hvordan det her område det er organiseret rundt i landet. Der er store forskelle. I forhold til Mogens, så tror jeg, at en ting, der er kommet frem i analysen er, at det måske kan gøre en forskel, hvis man har karkirurgerne i huset, eller man kun har ortopædkirurger i huset, siger Kim Christian Houlind, der er professor og cheflæge på Karkirurgisk Afdeling på Kolding Sygehus.

- Ortopædkirurgerne er rigtig gode til at udføre amputationerne, men sommetider har man brug for den specialistvurdering, som karkirurgerne kan lave, for eksempel af blodforsyningen. Er det som her, hvor vi har en karkirurgisk operation, som er lukket igen, efter man har gjort det. Betyder det så, at benet er akut truet, eller er det noget, man kan leve med? Og den form for meget specialiserede vurderinger, tror jeg mange patienter kunne have glæde af,

- Det handler om, hvordan får vi organiseret os, sådan at der er kort vej til at få en karkirurg indover, når en ortopædkirurg tænker, at vi skal amputere, siger Kim Christian Houlind, der har stået i spidsen for undersøgelsen om benamputationer i Region Midtjylland og efterfølgende bidraget til den undersøgelse fra Danske Regioner, der førte til afdækningen af, at der er store regionale forskelle på antallet af amputationer, og nu sidder med i det arbejde, der skal højne kvaliteten og ensrette tilbuddene i hele Danmark.

Sagen om benamputationer har vist, at der vidt forskellig praksis for, hvornår de enkelte sygehuse og regioner beslutter sig for, at en amputation er den eneste udvej. Foto: Eva Højrup, TV ØST

Så i Mogens Hedetoft Kristiansens tilfælde var der ikke blot tale om held, når han beholdt sit ben. Han mødte også en anden tilgang til amputationer.

- Det er i hvert fald sådan, at selv om man har en karkirurgisk ballonudvidelse, der lukker igen, så man ikke har optimal blodforsyning til benet, så viser det sig sommetider hos nogen patienter, at det er noget, man kan leve med.

- Man skal måske tage en lille smule smertestillende, men det skal jo opvejes mod problemerne med at miste benet. Så her kan man sige, at han var heldig, at det ikke var noget, der var værre, end at han kunne leve med det. Så hvis man kan leve med smerten nogle måneder, så har man også muligheden for at udvikle nye blodårer ved at træne dem benhårdt, siger Kim Christian Houlind, der ligesom sin kollega Dmitriy Shilenok er imponeret over Mogens Hedetoft Kristiansen:

- Jeg synes godt, man kan tage Mogens frem, som et rigtig godt eksempel på, hvor meget man kan gøre for at forbedre blodomløbet i sit ben. På den måde er han jo lidt en helt. Han er gået gennem al slags vejr og har taget de smerter i benet, der skulle til. Og sådan nogle ting har faktisk en effekt. Hvis man sætter folk i gang med et effektivt gangtræningsforløb på 12 uger, så vil de typisk have fordoblet eller tredoblet den distance de kan gå, inden de får ondt i benene. Så man kan godt træne sig ud af det. Specielt hvis man stopper med at ryge, siger han.

Mogens Hedetoft Kristiansen håber, at alle læger i Danmark vil tænke over, at alle muligheder for at kigge på alternativer til amputation skal have en chance, før man beslutter sig for et indgreb.

- Jeg har ingen kritik af dem, der er ikke nogen, der har gjort noget og haft en holdning og mening med det formål at ville skade mig, tværtimod de har gjort deres bedste. Men det jeg angriber er, at man har forskellige holdninger til det. At jeg kan komme til Kolding, og så siger de, ”hov, lad os se, om kroppen kan danne nogle nye årer”, siger han.

Det ville jeg ikke være med til

At Mogens Hedetoft Kristiansen på den måde tog sagen i egen hånd og sagde fra, mener han, har reddet hans liv.

- Jeg havde ikke nogen anden mulighed. De har ikke gjort noget for at skade mig på nogen som helst måde. Men det er bare en anden verden, og jeg var nødsaget til at sige, at det her ville jeg ikke være med til, siger Mogens Hedetoft Kristiansen.

54-årig skulle vænne sig til særligt én ting, efter han vendte tilbage til skolebænken

Jesper Bowman havde pladebutik i Horsens i otte år. Foto: Troels Sørensen, TV SYD
Udgivet

Jesper Bowman lukkede i sommers sin pladebiks og begyndte på sygeplejerskestudiet. Omgangstonen har dog krævet lidt tilvænning for den 54-årige studerende.

54-årige Jesper Bowman tog tidligere på året en svær beslutning.

Han lukkede sin pladebutik i Horsens gennem otte år. Årsagen? Han var kommet ind på uddannelsen til sygeplejerske.

En uddannelse, som han egentlig har gået og tænkt på i store dele af sit liv. Han valgte i stedet kokkeuddannelsen og sidenhen var det en tilværelse som butiksindehaver, der fristede.

Jesper Bowman lukkede sin pladebutik i sommers for at begynde på sygeplejerskestudiet på Via University College i Horsens. Foto: Emma Rixen Hedegaard, TV SYD

Jesper Bowman er, efter de første fire måneder af uddannelsen, ikke i tvivl om, at han har valgt helt rigtig med sygeplejerskeuddannelsen. Også selvom det ifølge ham er en udfordrende uddannelse.

- Man kan ikke bare komme ind med den ene hånd i baglommen og tro, at man kan det hele. Det er et hårdt og svært studie. Første semester er svært, for der skal du næsten vide, hvordan og hvorfor kroppen reagerer, som den reagerer, siger han.

Savner Superliga- og Slayersnak

Der er ingen tvivl om, at det er et kvindedomineret fag, som han nu er på vej ind i. Ud af næsten 70 elever på årgangen er fire af dem mænd.

et er ikke fordi, at jeg brænder inde med 1000 far-jokes, men nogle gange ryger der bare noget ud af halsen på mig

Jesper Bowman, sygeplejerskestuderende

Ifølge Jesper Bowman er mange af studiekammeraterne i start 20'erne og har for nylig gennemført en gymnasial uddannelse.

- Jeg savner sgu lidt mænd. I det der sindssygt lange frikvarter på en time, vi har, savner jeg at kunne snakke om Superliga-resultaterne eller, at man kan sige “Har du set, at Slayer kommer til Herning?”. Det kan man bare ikke, fordi det kun er kvinder, siger han.

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Der er dog særligt et område, hvor 54-årige Jesper Bowman kan mærke, at der er sket en udvikling i forhold til de andre gange, han har været på skolebænken.

Man kan ikke længere bare sige lige det, der falder en ind, mener han.

- Jeg er jo gammel for fanden, jeg er 54. Den falder jeg i nogle gange. Man skal også passe på i de her woke-tider. De der halvdårlige far-vittigheder, de holder bare ikke mere, siger han og fortsætter:

- Det er ikke fordi, at jeg brænder inde med 1000 far-jokes, men nogle gange ryger der bare noget ud af halsen på mig. Det er ikke ment på nogen bestemt måde, men for fanden sådan er det bare. Den går bare simpelthen ikke mere. Der bliver kigget skævt til det og vendt øjne. Det er meget harmløst, synes jeg, men man skal lige tænke sig om.

Den seneste uddannelse, som Jesper Bowman tog, er så også i den helt anden grøft, fortæller han.

- Jeg kommer fra en kokkeuddannelse, hvor der godt kunne være nogle hårde nysere, siger Jesper Bowman, der også understreger, at det er to meget forskellige uddannelser hvad angår omgangstonen.

Er mere "loose"

Jesper Bowman peger dog på, at der også kan være flere fordele ved at være oppe i alderen, når man som ham skifter retning og påbegynder et nyt studie.

Med alderen følger erfaring og en mere "loose" tilgang, som han selv kalder det.

- Om jeg får 02 eller 12, det er lige fint for mig. Bare jeg består og kommer videre. Jeg er for fanden ikke en bedre sygeplejerske, fordi jeg får 12, siger han.

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Drømmer du, ligesom Jesper Bowman har gjort, om at skifte retning og måske begynde et nyt studie, så har den tidligere kok og pladebiks-ejer nogle få råd.

Først og fremmest skal man have økonomien på plads, medmindre man kan leve på en SU.

Derudover er der kun én ting at gøre. Spring ud i det og prøv det af.

- Går det ikke, så går det ikke. Vi lever i mulighedernes land. Så finder vi bare på noget andet at lave. Herregud, siger han.

Ægtepar følte sig fanget af ødelagt elevator - nu er det slut

Ægteparret har boet i ejendommen i syv år. Foto: Mathiias Jesper Strange Hansen
Udgivet

Elevatoren i etageejendommen på Varbergvej i Haderslev har været i stykker i 14 dage, men nu jubler de gangbesværede beboere.

Elevatoren, som ikke har virket siden den 13. december, virker igen.

Og det glæder pensionisterne Günther og Inge Petersen, som er stærkt afhængige af elevatoren for at komme ud fra hjemmet.

- Nu har vi en frihed igen. Det har vi ikke haft når det eneste vi kunne, var at gå frem og tilbage i opgangen, fortæller Inge Petersen.

Ægteparret bruger begge rollator, mens Inge også benytter et iltapparat. Med en elevator i funktion, kan parret nu handle og besøge venner og familie igen.

- Det betyder meget, for så kan vi selv komme ud og køre bil og komme til frisøren, siger Inge Petersen.

Beboere har de sidste to uger kontaktet virksomheden, der udlejer boligerne, Haderslev Andelsboligforening (HAB) for at finde en løsning.

Ægteparret har fået tilbudt en midlertidig genhusning, mens elevatoren var i stykker. Det valgte Inge og Günther at takke nej til.

Elevatorkabel var slidt

Elevatoren har manglet et printkort, som skulle leveres fra Berlin, men efter nærmere undersøgelser af elevatoren, fandt elektrikerne en ny årsag til problemet.

- Elektrikerne har opdaget slid på et af kablerne, og det har gjort elevatoren skrøbelig, forklarer direktøren i HAB, Søren Sørensen.

Kablet er blevet skiftet, så elevatoren kan køre normalt igen. Direktøren fortæller, at boligselskabet har indkaldt tre elektrikerfirmaer inklusiv montøren, som står for elevatorens service.

Søren Sørensen giver alle berørte beboere besked og hønger en ny plakat op ved elevatoren. Foto: Mathiias Jesper Strange Hansen

Omkring klokken 13 fik direktøren besked fra elektrikerne om, at elevatoren fungerer igen.

- Jeg er selvfølgelig super glad for, at vi har fundet løsningen. Jeg er virkelig ked af, at nogen har fået spoleret deres juletid, siger Søren Sørensen.

Hvad gør HAB for at undgå, at en elevator ikke skal være i stykker i 14 dage igen?

- Vi skal sikre os, at dem der står for service, kan fremskaffe dele til elevatoren med kortere frist end 14 dage, og at de bliver på opgaven indtil den er løst, afslutter direktøren.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Opdater dit cookietilsagn her” i bunden af siden. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
Chartbeat
_cbt Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
ebx_webtag_ Echobox
userId tvsyd.dk

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
csrftoken instagram.com
bcookie LinkedIn
bscookie LinkedIn
csrftoken instagram.com
JSESSIONID LinkedIn
jwplayer.bandwidthEstimate tvsyd.dk
jwplayerLocalId tvsyd.dk
lang LinkedIn
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
LAST_RESULT_ENTRY_KEY youtube.com
li_gc LinkedIn
lidc LinkedIn
tableau_locale public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale public.tableau.com

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
_clsk tvsyd.dk
pusherTransportTLS no-domain
sentryReplaySession no-domain
tv_syd_session tvsyd.dk

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
app_banner_enabled tvsyd.dk
breaking tvsyd.dk
breaking_banner_dismissed tvsyd.dk
CookieConsent tvsyd.dk
frequencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyLastVisitV2 tvsyd.dk
tv2reg_cookie_consent tvsyd.dk
visitedPagesV2 tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2 tvsyd.dk
XSRF-TOKEN tvsyd.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
remote_sid youtube.com
sp_landing spotify.com
sp_t spotify.com
TESTCOOKIESENABLED youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com
VISITOR_PRIVACY_METADATA youtube.com
YSC youtube.com