Ulrich blev mobbet i folkeskolen – nu er han dobbelt europamester

Dobbelt europamester Ulrich Steffensen laver drinks
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ulrich Steffensen blev mobbet så meget på sin folkeskole i Hedensted, at han flyttede på kostskole i en anden by. I dag er han dobbelt europamester i cocktails.

Flaskerne roterer rundt i hænderne på barchef Ulrich Steffensen. Det er tydeligt, at han er vant til at have flasker mellem hænderne.

I dag er han barchef på Munkebjerg Hotel i Vejle og er flere gange blevet præmieret med flotte titler for sin kunnen bag bardisken blandt andet som dobbelt europamester.

- Jeg elsker at have kontakt med mennesker og at eksperimentere med forskellige ingredienser i drinks, siger han.

Ulrich Steffensen medvirker i TV SYDs program 'Klar til nytår', hvor han har udviklet en ny velkomstdrink. Se programmet på TV SYD den 29. december kl. 19:30. Han giver også fif til lækre drinks til selve aftenen her på tvsyd.dk.

Lå ikke i kortene

Det lå ellers ikke lige i kortene, at 32-årige Ulrich Steffensen skulle være barchef. Han blev mobbet så meget på sin folkeskole i Hedensted, at kommunen betalte for et ophold på en kostskole i Grindsted fra han var knap 13 til 17 år.

- Jeg husker ikke så meget fra min folkeskoletid. Jeg kan bare huske, at jeg blev holdt udenfor. Særligt en person stod bag, og desuden var der en lærer, som havde det svært med både min lillebror og mig, fortæller Ulrich Steffensen.

Efter endt folkeskole blev det til Handelsskolen i Vejle, to år i lære i SuperBrugsen i Hedensted og senere afdelingsleder i en brugs i Aarhus. Men Ulrich Steffensen var ikke på rette hylde. Derfor fik han job som telefonsælger.

- Der var nogle af mine kollegaer, der solgte aviser til blinde mænd. Så kunne deres børnebørn læse avisen for dem. Det kunne jeg ikke have med at gøre, siger Ulrich Steffensen, der derfor også hurtigt droppede jobbet som telefonsælger.

Kom på rette hylde

Efter at have prøvet handelslivet, endte han som tjener på Tortilla Flats i Vejle.

- Her kom jeg på rette hylde. Jeg havde direkte kontakt med mennesker, der var fart over feltet, og jeg interesserede mig i forvejen meget for gastronomi, siger Ulrich Steffensen.

En dag kom restaurantchefen på den anerkendte Falsled Kro på Fyn forbi med familien. Han blev imponeret over Ulrich Steffensen og tilbød ham en læreplads som tjener. Ulrich Steffensen sprang på, men måtte sande, at det ikke lige var stedet for ham.

- Der var alt for stille. Det er et skønt sted, men det ligger i en lille flække på Fyn, og der skete ikke nok hverken på restauranten, eller når jeg havde fri, fortæller Ulrich Steffensen, der søgte tilbage til det gamle tjenerjob i Vejle. 

Jeg kan godt lide at bruge ingredienser, som andre ikke bruger.

Ulrich Steffensen

Barskole i Grækenland

Ulrich Steffensen begyndte også at arbejde som bartender i byen ved siden af tjenerjobbet på restauranten i Vejle.

- Nu tjener man jo ikke alverden som tjener, så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne tjene penge ved at gå i byen i stedet for bare at brænde dem af, siger Ulrich.

I den periode blev han kontaktet af en pige, han i en brandert engang havde lovet at tage ud at rejse med.

- Jeg sagde til hende, at det kunne vi godt, men det skulle være en rejse, som vi kunne lære noget af. Jeg ville ikke bare tage på backpacker-tur og lalle rundt, fortæller Ulrich.

På den måde endte han en måned på barskole på den græske ø Kos. Den måned blev skelsættende for Ulrich Steffensen.

- Kos er noget af en fest-ø. Jeg kunne i princippet sagtens gå på skolen og drikke hjernen ud ved siden af, men jeg så det som en chance for virkelig at lære noget, fortæller Ulrich Steffensen, der gennemførte kurset.

Det blev dén uddannelse, som Ulrich Steffensen indtil nu har gennemført, men en uddannelse, som har gjort ham til barchef på Munkebjerg Hotel i Vejle og dobbelt europamester.

Jeg skal ikke bevise noget overfor andre. Jeg gør tingene, fordi jeg har lyst til det, og man kommer langt med motivation.

Ulrich Steffensen

Passion for drinks

Den danske underviser på barskolen i Grækenland tilbød efterfølgende Ulrich Steffensen et job som bartender på hans nye vinstue No. 14 i Vejle. Det takkede Ulrich ja til, og så gik det stærkt med interessen for drinks.

- Jeg nørdede virkelig meget i drinks. Det var næsten en livsstil. Alt handlede om drinks, fortæller han.

Men han savnede nogle at dele sin passion med. Derfor begyndte han at deltage i konkurrencer. Han vandt den første konkurrence for elever, som han stillede op i.

Derefter blev han sendt til Frankrig, hvor han skulle deltage i en konkurrence for Danmark. Han var afsted med præsidenten for den danske bartenderforening og flere andre.

- Her gik det op for mig, at der var en hel forening for bartendere, så det var meget nice.

Ulrich Steffensen blev nummer seks i kategorien for elever fra hele verden. Han havde nu fået blod på tanden og deltog efterfølgende i mange konkurrencer herhjemme og flyttede en overgang også til København for at nørde endnu mere i bartenderlivet.

Han øvede om formiddagen, inden han skulle på arbejde, så når hans mor vågnede efter natarbejde på en fabrik ved middagstid, var der linet op med spændende cocktails.

- De var ikke alle lige gode, for det var jo eksperimenter, men hun var sød til at give et praj om, hvad der var godt og mindre godt, smiler han.

Ulrich Steffensen med beviset på, at han vandt DM i Freestyle Mixology 2017.

Smag for specielle cocktails

Ulrich Steffensens hårde arbejde med at lave drinks nærmest døgnet rundt gav pote. I 2016 og 2017 blev han europamester i cocktails, og i 2017 vandt han også det DM i Freestyle Mixology.

- Det betyder meget, at man får anerkendelse for noget. Det har været nogle store personlige sejre, at jeg har kunne vise overfor mig selv, at jeg godt kan. Men det bedste har været, at jeg har fået så mange gode oplevelser med det, siger han.

Han finder sin inspiration til drinksene gennem al den mad, han ser og dufter til på hotellet i Vejle. Nogle gange får han også en ide om, at han vil lave noget med en speciel ingrediens, og så Googler han, hvad der går godt til den og prøver sig ellers frem med forskellige smage.

- Jeg kan godt lide at bruge ingredienser, som andre ikke bruger, siger han.

Han tager en peberkværn og giver drinken et lille drys sort peber. Det lyder måske mærkeligt, men det er netop dét, som ender med at sætte prikken over i’et på smagen af den drink, som han netop har tryllet frem.

- Jeg skal ikke bevise noget overfor andre. Jeg gør tingene, fordi jeg har lyst til det, og man kommer langt med motivation, siger Ulrich Steffensen om opskriften på at dygtiggøre sig til noget. 

Stjerne på papiret – men ikke på banen: Tyrkisk håb smuttede efter tre måneder

Hamza Akman nåede at være i Sønderjyske i præcis tre måneder. Han fik et enkelt indhop i Pokalturneringen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Udgivet

Hamza Akman ophævede sin kontrakt med Sønderjyske kort tid efter ankomsten i august. Sportschefen fortæller, at hjemve var årsagen til mislykket ophold.

Hamza Akman blev den 1. august præsenteret som ny mand i Sønderjyske, og den 20-årige tyrkiske fodboldspiller opfyldte fra første dag flere kriterier for at være en superstjerne.

Først og fremmest har Akman et enormt følgerkartotek med knap en kvart million følgere på Instagram. Dertil var han anfører for den tyrkiske storklub Galatasarays ungdomshold og havde fået debut for klubbens førstehold som 17-årig.

Endelig er han søn af den tidligere stjernespiller i Istanbul-klubben, Ayhan Akman, der nu er Galatasarays fodbolddirektør.

Men de sønderjyske fans fik knapt set ham på grønsværen, og den 1. november meddelte Sønderjyske ophævelsen af samarbejdet.

Sportschef Casper Daather fortæller årsagen bag ophævelsen med Hamza Akman.

TV SYD har forsøgt at komme i kontakt med Hamza Akman, men det er ikke lykkedes.

Ifølge Sønderjyskes sportschef, Casper Daather, manglede den unge mand fra Istanbul tålmodighed for at slå igennem i dansk fodbold.

- Det tager tid at tilvænne sig, og det er noget, som fodboldspillere mangler eller glemmer, når de står i en given situation i en ny klub, et nyt land eller en ny liga, siger han.

Tålmodighed var nøgleord fra start

Klubben meddelte allerede fra første dag, at der ville gå tid, før Hamza Akman kom i spil til Superligaen.

- Muligheden for at tage ham var der nu, så derfor vil vi rigtig gerne have ham ind nu og bygge på. Tålmodighed bliver et nøgleord, for det er ikke 'plug and play' fra dag ét. Der kommer til at gå måneder, før han får minutter i Superligaen, sagde Casper Daather den 1. august.

Hamza Akman i aktion i en intern træningskamp i oktober Foto: Patrick Echers, Sønderjyske Fodbold

Den plan købte Hamza Akman også ind på ifølge sportschefen, og han deltog også i sociale aktiviteter med truppen i begyndelsen.

Rykket fra Istanbul til Haderslev blev alligevel for omfattende, da den sparsomme spilletid punkterede spillerens tro på, at det kunne blive en succes.

Debuten og eneste aktion i Sønderjyske-trøjen kom i en pokalkamp mod Solrød i september.

Han var oftest henvist til tilskuerpladserne på tribunen på kampdage og blev kun to gange indlemmet i kamptruppen og fik dermed en plads på bænken i en pokalkamp mod Ishøj og i en superligakamp mod FC Nordsjælland.

- Jeg tror, at Hamza måske havde sit eget billede af, hvor nemt det ville være at spille Superliga for ham. Det forsøgte vi at nuancere og forklare for ham, men afsavnet af familien og den hjemlige tryghed kom til at fylde mere end tålmodigheden og ambitionen om at slå igennem i Sønderjyske og den danske Superliga, siger Casper Daather.

Casper Daather er sportschef i Sønderjyske Fodbold. Foto: Daniel Just Schram, Tv Syd

Hamza Akman underskrev en tre-årig kontrakt med sønderjyderne frem til sommeren 2027. Det ærgrer klubben, at samarbejdet ikke lykkedes. Sønderjyske gjorde, hvad de kunne for, at han skulle give den en ekstra skalle, mener sportschefen.

Omvendt ville de ikke tvinge ham til at blive, selvom der resterede knap tre år af aftalen.

- Det er vigtigt, at mennesket bag fodboldspilleren har det godt, og det havde han ikke på daværende tidspunkt. Uanset hvad vi havde sagt eller gjort, var der en utryghed plantet i ham, som vi ikke kunne få til at forsvinde, siger Casper Daather.

Fortryder ikke handlen

Vinterens transfervindue åbner i januar, hvor Sønderjyske håber på at hente forstærkninger til truppen.

Selvom Hamza Akman ikke blev den stjerne, de håbede på, så fortryder Casper Daather ikke handlen.

- Jeg er ærgerlig på hans vegne over, at vi ikke lykkedes, men der er ikke nogen fortrydelser. Sådan er det nogle gange. Fodboldspillere er mennesker; nogle er store og stærke, og andre kan blive usikre undervejs. Det er uanset, om de er 19 år eller 29 år, siger han.

Hamza Akman har i skrivende stund ikke fundet en ny klub efter bruddet med Sønderjyske.

Sønderborg forbigået da staten delte penge ud - borgere risikerer nu at skulle betale mere

Sønderborg var dækket af vand under stormfloden. Foto: Marie-Louise Bredvig, Sydals
Udgivet

Statens kystpulje hjælper ikke med at forebygge oversvømmelser i Gråsten. Kommunen bliver igen overladt til sig selv, mener skuffet udvalgsformand.

Gråsten kom ikke i betragtning, da statens kystpulje fredag gav lovning på 150 millioner kroner i støtte til kystsikringsprojekter.

Sønderborg Kommune har planer om at bygge en højvandsmur og diger langs havnen i Gråsten, men den fik ikke en eneste krone fra puljen, der tilgodeser otte ud af 11 ansøgte projekter langs Danmarks kyster.

- Det er vi rigtig kede af, og vi må konstatere, at vi er overladt til os selv. Vi havde håbet på at få hjælp fra regeringen, men virkeligheden er en anden, siger Asger Romme Andersen (EL), der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Projektområdet strækker sig fra Sildekulevej til Fiskenæsvej, og stormflodsbeskyttelsen kommer til at bestå af en kombination af diger og højvandsmure. Foto: Sønderborg Kommune

Puljen fordeles af regeringen og partierne bag Grøn Fond (Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre).

Fredag formiddag stod det klart, at Sønderborg ikke blev tilgodeset i aftalen. Den situationen virker bekendt for Asger Romme Andersen. Da Sønderborg Kommune søgte økonomisk støtte til at reparere skader for 80 millioner kroner efter stormfloden i oktober 2023, fik kommunen det, formanden kalder "et symbolsk beløb" på 15 millioner kroner.

Nødvendigt med kystsikring

Asger Romme Andersen mener, at afslaget skyldes, at puljen er for lille. Ifølge formanden opfylder kystprojektet i Gråsten puljens kriterier om, at projektet skal være langt i planlægningsprocessen og reducere risikoen for oversvømmelse betydeligt.

Selvom udvalgsformanden er ærgerligt over afslaget, så kommer det ikke bag på ham.

- Vi vidste godt, at når der er søgt for mere end 150 millioner kroner i alt, så vil der være nogen, der bliver skuffet, og vi har tænkt, at der var risiko for, at det ville blive os. Men vi troede, at vi kom frem i køen, fordi vi allerede har trykket på startknappen, siger han.

Sønderborg er et af de steder, der blev særlig hårdt ramt af stormfloden. Foto: Marie-Louise Bredvig, Sydals

Sønderborg Byråd har nemlig givet håndslag på, at kystsikringen skal gennemføres. Det skal den fortsat, også selvom kommunen ikke får en økonomisk håndsrækning fra staten, siger formanden.

- Vi bliver nødt til at få beskyttet den kyststrækning, og vi oplevede konsekvenserne af ikke at gøre det sidste år under stormfloden, hvor der stod vand i folks stuer, og beboere måtte genhuses i flere måneder. Hændelser som den, kan vi forvente at få hyppigere, og det går ikke, lyder det.

Kystsikringsprojektet anslås at koste 17-20 millioner kroner. Pengene skal nu udelukkende findes i kommunekassen i næste års budget og hos grundejerne i området ved havnen, fortæller Asger Romme Andersen. Han havde håbet, at beboernes andel kunne reduceres med et tilskud fra kystpuljen.

Asger Romme Andersen har endnu ikke overblik over, hvordan den konkrete finansiering - og borgernes andel - ender. Det skal nu forhandles på plads i udvalget. Men han forventer, at projektet påbegyndes i 2025 og står færdigt i 2027.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Opdater dit cookietilsagn her” i bunden af siden. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
Chartbeat
_cbt Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
ebx_webtag_ Echobox
userId tvsyd.dk

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
csrftoken instagram.com
bcookie LinkedIn
bscookie LinkedIn
csrftoken instagram.com
JSESSIONID LinkedIn
jwplayer.bandwidthEstimate tvsyd.dk
jwplayerLocalId tvsyd.dk
lang LinkedIn
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
LAST_RESULT_ENTRY_KEY youtube.com
li_gc LinkedIn
lidc LinkedIn
tableau_locale public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale public.tableau.com

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
app_banner_enabled tvsyd.dk
breaking tvsyd.dk
breaking_banner_dismissed tvsyd.dk
CookieConsent tvsyd.dk
frequencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyLastVisitV2 tvsyd.dk
tv2reg_cookie_consent tvsyd.dk
visitedPagesV2 tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2 tvsyd.dk
XSRF-TOKEN tvsyd.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
pusherTransportTLS no-domain
sentryReplaySession no-domain
tv_syd_session tvsyd.dk

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
remote_sid youtube.com
sp_landing spotify.com
sp_t spotify.com
TESTCOOKIESENABLED youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com
VISITOR_PRIVACY_METADATA youtube.com
YSC youtube.com