Nu er de første beboere flyttet ind på Center Sandvad
Efter flere ugers bekymring i Sandvad må byens borgere sande, at de første flygtninge er kommet til byen. Derfor afholder borgerne onsdag aften et akut krisemøde.
Sandvad-borgernes bekymring er blevet til virkelighed.
Onsdag bekræfter Udlændingestyrelsen overfor TV SYD, at de første flygtninge fra Brovst i Nordjylland er flyttet ind på Center Sandvad.
- Enkelte beboere er nu indkvarteret i Sandvad, og resten vil blive flyttet over de næste par uger, skriver Udlændingestyrelsen.
Og den information er ikke blevet vel modtaget i landsbyen.
- Byen er i chok. Vi er målløse og står måbende tilbage og kigger på en styrelse, som er fuldstændig ligeglad med lokalsamfundet, og som blæser på alt, der hedder ordentlighed og god dialog. Der er mange tabere og ingen vindere på det her, siger Kirsten Paugan, formand for Sandvad Beboerforening.
Derfor mødes byens borgere også til et akut krisemøde onsdag aften, hvor de vil beslutte, hvordan de skal tackle situationen fremadrettet.
- Vi står nu i det mareridt, som vi håbede ikke ville ske. Det er vi nødt til at tage bestik af. Jeg kan sige så meget, at vores demonstrationer ikke stopper her. Vi tager alle lovlige midler i brug, siger beboerformanden.
Tirsdag holdt borgerne i Sandvad møde med Udlændingestyrelsen, der ikke fortalte noget om, at de første flygtningene vil være at finde i byen dagen efter.
I stedet blev borgerne, ifølge Kirsten Paugan, opmærksomme på, at de første flygtninge var rykket ind på asylcenteret, da politiet bad borgerne om at dæmpe sig ved deres demonstration foran asylcenteret.
Et opråb til nationen
I slutningen af oktober kunne Ekstra Bladet erfare, at der inden for få uger ville være 13 nye flygtninge på Center Sandvad, hvoraf flere er dømt for mord og sædelighedsforbrydelser.
Sidenhen har der været afholdt et borgermøde med flere folketingsmedlemmer i nabobyen Kollerup, ligesom der har været afholdt daglige demonstrationer foran byens asylcenter.
En enkelt gang er borgerne draget til Christiansborg for at råbe udlændingeminister Mattias Tesfaye (A) op.
Selvom at flygtningene nu er flyttet ind i byens asylcenter, så føler beboerformand Kirsten Paugan ikke, at byens borgere har tabt kampen mod Udlændingestyrelsen.
- Slaget er ikke tabt. Mit indtryk er, at vores nye beboere skulle være lusket ind af bagdøren, men dette lykkedes ikke for styrelsen. Derfor vil jeg kæmpe denne kamp, så længe jeg ser en styrelse, der ikke viser ordentlighed. Kampen er værd for nationens vedkommende, så de ikke laver samme nummer andre steder, siger Kirsten Paugan.