Politi i dialogmøde med asylansøgere - de er også kede af det
Torsdag har Syd- og Sønderjyllands Politi haft dialogmøde med beboerne på det asylcenter i Skærbæk, hvorfra flere har skabt utryghed blandt byens borgere.
På asylcentret i Skærbæk fik politiet talt med beboerne, primært bestående af ukrainere, omkring den adfærd, der på det seneste har vakt ubehag blandt byens borgere, fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Det er få personer fra asylcentret, der huserer på den gamle distriktsskole, som står bag den uønskede adfærd.
- Flere af beboerne sagde, at det er et fåtal, der laver balladen, og flere gav udtryk for, at de er kede af situationen. De ønsker ikke uro, men er meget interesserede i, at de lokale er trygge, lyder det fra John Christiansen, lokal politileder i området.
På mødet blev det fremlagt, hvordan et øget antal anmeldelser er forekommet, ligesom debatten i en lokal Facebook-beskedtråd omhandlende utrygheden blev vendt.
Som led i at skabe ro og orden, havde politiet torsdag en mobil politistation i byen, som også vil være til stede fredag og lørdag. Her kan borgere henvende sig og tale med politiet om situationen.
Gennemgår anmeldte sager
Syd- og Sønderjyllands Politi er aktuelt i gang med at gennemgå alle anmeldte sager, som borgerne har indsamlet og overdraget til politiet onsdag.
- Vi efterforsker i øjeblikket en intern voldssag mellem beboere på asylcentret, hvoraf en af to mistænkte er fraflyttet byen. Vi har også modtaget anmeldelser om butikstyveri, hvilket også er en problematik, som lokale erhvervsdrivende har rejst, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.
Det berettes videre, at størstedelen af sagerne, som politiet indtil videre har gennemgået, handler om upassende adfærd og uorden.
Politiet orienterer, at de fortsætter en øget tilstedeværelse i byen, og derudover ønsker de stadig at høre fra borgere, der måtte opleve kriminalitet eller uønsket adfærd.
Slutteligt forsikrer politiet igen, at der er tale om problemer med enkelte personer fra asylcentret.
- Det her er ikke et generelt problem på asylcentret, men et problem med få personer, som skal løses, så trygheden i Skærbæk bliver genoprettet, forklarer Henrik Thrane Jensen.