Her er alle deltagerne til prinsens fødselsdagsbal

Prins Christian har inviteret unge på 18 fra det ganske land til sin fødselsdag. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Prins Christian har inviteret ganske almindelige danske 18-årige til sin fødselsdag. To fra hver af alle landets kommuner, to fra Sydslesvig og to fra Grønland og to fra Færøerne. Kommunerne har på forskellig vis fundet deltagerne, og her er de heldige fra Syd- og Sønderjylland og Sydslesvig. Festen løber af stablen på Christiansborg Slot den 15. oktober.

De skal med til festen

Sidsel Wienke og Mikkel Frøhling Christiansen fra Tønder Kommune.

Sidsel Wienke og Mikkel Frøhling Christiansen fra Tønder Kommune.

Caroline Vinther og Nikolaj Vesterby fra Varde

Caroline Vinther og Nikolaj Vesterby fra Varde

Caroline kommer fra Oksbøl og Nikolaj fra Ølgod.

Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær og Alfred Stoye Nielsen fra Fanø

Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær og Alfred Stoye Nielsen fra Fanø

Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær har allerede gjort sig tanker om, hvad hun skal have på til fødselsdagen.

- Jeg kunne godt tænke mig at have en Fanødragt på. Når vi har en sådan historie her på øen, kunne det være fint at vise traditionen frem, hvis det altså er indenfor dresscoden, siger hun.

Alfred Stoye Nielsen, der møder op i smoking, havde egentlig glemt, at han havde ansøgt om at komme med til den royale fødselsdag.

- Så det var lidt uventet, at jeg fik chancen. Da jeg ansøgte, tænkte jeg, at det nok ikke kom til at ske. Men pludselig blev jeg ringet op fredag, fortæller han.

Amalie Frostholm Tønder og Anders Svanborg-Pedersen fra Hedensted

Amalie Frostholm Tønder og Anders Svanborg-Pedersen fra Hedensted

Silje Boe Madsen og Anton Nørby-Lassen fra Esbjerg

Silje Boe Madsen og Anton Nørby-Lassen fra Esbjerg

Silje er fra selve Esbjerg, mens Anton er fra Ribe.

Johanne Jürgensen og Emil Baungaard fra Aabenraa

Johanne Jürgensen og Emil Baungaard fra Aabenraa


Johanne Jürgensen er 18 år og går til dagligt på Gråsten Landbrugsskole, mens 18-årige Emil Baungaard har sin hverdag på IBC i Aabenraa.

- Jeg meldte mig, fordi det var en mulighed for en unik oplevelse, og det er en fed idé, at samle en masse 18-årige til en fest. Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve det hele, siger Johanne Jürgensen, der suppleres af Emil Baungaard:

- Det er hele oplevelsen, jeg glæder mig mest til. Det er ikke en mulighed, man får igen en anden gang, så det bliver sjovt at tage det hele med og se, hvad der sker. Jeg har ikke hørt meget om festen endnu, så jeg ved ikke, hvad der skal foregå, siger han.

Isabella Munkholm og Magne Ottesen fra Vejle

Isabella Munkholm og Magne Ottesen fra Vejle

Magne Ottosen kommer fra Give og går i 2. g på Rosborg Gymnasium. I sin fritid spiller han fodbold for Give Fremad og passer sit fritidsjob. Derudover interesserer han sig for musik, fodbold og at hygge sig med vennerne.

Isabella Munkholm kommer fra Vejle og går I 3. G på Rødkilde Gymnasium. I sin fritid spiller hun fodbold på 2. divisionsholdet for kvinder i VB. Derudover har hun et fritidsjob og er også fodboldtræner for yngre piger.

Louise Windeballe Jensen og Tobias Aaquist fra Fredericia

Louise Windeballe Jensen og Tobias Aaquist fra Fredericia

Louise er 19 år og er studerende på Grundforløb 2 på EUC Lillebælt som personvognsmekaniker. Hun har siden barndommen haft en stor passion for biler og drømt om en dag at arbejde som mekaniker.

"Hvis jeg kan inspirere bare én person til at tro mere på sig selv og gå efter sine drømme, så er det det hele værd. Og tro mig, hvis jeg kan finde min plads og trives i et mekanikerværksted, kan andre også!", siger Louise.

Tobias Aaquist er 19 år og er ved at uddanne sig som social- og sundhedsassistent på SOSU-skolen i Fredericia. Tobias er også en aktiv del af skolen rollemodelkorps Ung i velfærd.

”Da jeg skulle vælge uddannelse, manglede jeg viden om uddannelsen, så derfor valgte jeg at blive rollemodel og tager ved siden af min uddannelse ud på blandt folkeskoler og fortæller om, hvad uddannelsen går ud på”, fortæller Tobias.

Cecilia Fiehn-Markussen og Kristian Lykke Thomsen fra Vejen

Cecilia Fiehn-Markussen og Kristian Lykke Thomsen fra Vejen

Marie Christensen og Jacob Ussing fra Sønderborg

Marie Christensen og Jacob Ussing fra Sønderborg

Katrine Schrøder Nielsen og Marcus Follmann Kristensen fra Horsens

Katrine Schrøder Nielsen og Marcus Follmann Kristensen fra Horsens

Jessica Nicole Pedersen og Jeppe Klitgaard fra Billund

Jessica Nicole Pedersen og Jeppe Klitgaard fra Billund

Alberte Thomsen og Benjamin Buhl Uth fra Kolding

Alberte Thomsen og Benjamin Buhl Uth fra Kolding

”Det vil være en ære at repræsentere Kolding til gallataflet. Jeg oplever til dagligt begge sider af Kolding. Der er landet, hvor jeg er vokset op med natur og ro og så er der byen, hvor jeg studerer på IBC med fokus på at præstere og udforske. Gallataflet vil også være en mulighed for at møde andre unge fra hele Danmark på min egen alder. OG selvfølgelig skal H.K.H. Prins Christian fejres, hvilket vil være endnu en ære at deltage i.” siger Alberte Thomsen fra Hejls, efter at hun har vundet lodtrækningen.

Benjamin Buhl Uth bor i Lunderskov, hvor han også har gået i folkeskole. Han er pt. værnepligtig, efter han fik sin HF fra Kolding Gymnasium. Han deltog i lodtrækningen, for som han siger; ”Det nok er den eneste chance, jeg har i livet, for at komme til fest med kongehuset”.

Simone Schmidt Vesterlyng og Marcus Eskelund Jensen fra Haderslev

Simone Schmidt Vesterlyng og Marcus Eskelund Jensen fra Haderslev

Simone Schmidt Vesterlyng blev overrasket på sit arbejde på Sunset Boulevard i Haderslev. Egentligt havde hun fri, men blev kaldt ind til et ekstraordinært møde.

Imens Simone gik til møde, rullede borgmester Mads Skau den røde løber ud foran indgangen, og så blev Simone Schmidt Vesterlyng ellers overrasket med blomster, flag og champagne – og hendes familie og kolleger, der også var mødt op for at ønske hende tillykke.

”Det havde jeg godt nok ikke regnet med. Jeg er jo bare en helt almindelig borger”, sagde Simone Schmidt Vesterlyng, der både blev berørt og stolt over at skulle afsted. Hun havde ikke nået at gøre sig store tanker om, hvad hun skulle have på, men sikkert er det, at det indebærer en stor kjole og opsat hår.

Også Marcus Eskelund Jensen blev overrasket. Han er til daglig i gang med en ungdomsuddannelse, men har i et par år også haft et studiejob på Plejecenter Bregnbjerglunden i Vojens, og det var her han blev overrasket. 

Med hjælp fra hans familie og plejehjemsleder Lone Vestergaard Jørgensen lykkedes det at få pyntet op med rød løber, flag og balloner, uden Marcus opdagede det. Han blev noget overrasket, da han trådte ind på én af stuerne, hvor beboerne ventede med flag, cider og kransekage.

”Jeg er stolt af at skulle repræsentere Haderslev Kommune og Vojens.  Jeg håber også, jeg kan sætte lidt fokus på, hvordan det er at være ung og arbejde på et plejecenter”, sagde Marcus Eskelund Jensen.

Ida Johanne Lück og Joshua Olesen fra Sydslesvig

Ida Johanne Lück og Joshua Olesen fra Sydslesvig

Hendes ældre nabo var netop gået i svindlers fælde – men så tog hun telefonen

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Udgivet

Mai-Britt Christensen fra Ulkebøl honoreret af politiet for sin indsats mod dankort-svindlere.

Egentligt skulle hun slå græs, men i stedet gik Mai-Britt Christensen fra Ulkebøl over til sin 83-årige nabo med roser. Naboen stod i køkkenet og talte i telefon. Og nu udspillede der sig en scenarie, som tager os med ind i maskinrummet hos de kriminelle, der forsøger at narre pinkoder og dankort fra især ældre mennesker.

- Jeg snakker med banken. De sender en bil, sagde naboen, der stod i sit køkken med telefonen i hånden.

Mai-Britt kiggede på hende, og hun så helt forstyrret ud. 

- Hvorfra ved du, at du snakker med banken, spurgte Mai-Britt.

- Jamen, det siger han, svarede hun.

- Læg røret på. Så ringer vi til banken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dagens vigtigste nyheder direkte i din indbakke

2/2

Nu skal vi blot bruge dit navn og dit samtykke

Stage 3

Vi blev vist afbrudt, kære frue

De ringede straks banken op, og selvfølgelig havde den ikke ringet til hende. De fik spærret kortet, og lige da de lagde på med banken, ringede manden igen og sagde: “Vi blev vist afbrudt, kære frue”.

- Ja, kære frue min bare røv. Hvad fanden har I gang i. Politiet står herude om fem minutter, skal du bare vide, svarede Mai-Britt.

Så lagde han røret på, og i samme sekund så Mai-Britt en mand komme op mod hoveddøren, og så tænkte hun:

- Sikke nogle røvhuller, der ringer til folk på den måde. 

Mai-Britt Christensen købte blomster for sin dusør. Foto: Privatfoto

Hun løb ud til ham og spurgte, hvad pokker de havde gang i. Hvorefter manden tog sin telefon op og spurgte: Hvad gør jeg nu?

- Først troede jeg, han spurgte mig. Jeg svarer, at han bare skulle se at komme afsted. Men det var jo selvfølgelig, fordi han var blevet ringet op af den anden mand, der sikkert fortalte ham, at han skulle se at komme væk, fortæller Mai-Britt.

Hun løb efter manden, der var en ung mand i begyndelsen af 20’erne. Han stak af, og Mai-Britt noterede nummerpladen på en mystisk bil, der var parkeret få hundrede meter fra gerningsstedet.

Naboen blev flov

- Jeg blev rasende i det øjeblik, der stod en ung mand over for en kvinde på 83 år. Hun havde jo ikke en kinamands chance.

Under normale omstændigheder ville hun have været alene, og Mai-Britt reagerede på, at man på den måde opsøger en gammel dame på den måde.

- Det er sgu ikke i orden. Sikke en skiderik, han skulle ikke bedrage min nabo, siger Mai-Britt.

Sådan sikrer du dig mod svindel

Politiet har sammen med landets banker, Det Kriminalpræventive Råd og Ældre Sagen udviklet tre enkle råd, der mindsker risikoen for at blive svindlet:

1. Vær på vagt – det er svindel, hvis nogen ringer og beder dig overføre penge

2. Smæk røret på – hellere et nej for meget!

3. Hvis du er i tvivl, så ring til banken, politiet (på 114) eller en nærtstående.

(Kilde: Politiet)

Under den timelange samtale havde manden, der påstod at være fra banken, at der var hævet 8.000 kr på hendes konto. Han spurgte, om hun kunne huske, hvor hun havde været henne sidst. Da naboen fortalte, at hun havde været i Plantorama, svarede  han, at det kunne han godt se.

- Han gentog jo bare, det hun sagde. Der tænkte jeg; puh, de er dygtige. Hele tiden sørgede han for, at hun ikke lagde røret på. Han gav hende en forsikring om, at han havde styr på situationen og ville hjælpe hende. Lige så snart hun lagde røret på, trak hun jo vejret normalt igen. Straks var hun godt klar over, at hun var blevet narret. Hun blev simpelthen så flov, fortæller Mai-Britt.

Den 83-årige var ikke den eneste i nabolaget, som blev forsøgt svindlet den dag. Samme dag lykkedes det de kriminelle at franarre kort og pinkode fra en anden borger på samme villavej.

Læg røret på

I dag er naboen forsigtig med at bruge sit dankort. Mai-Britt hjælper hende med at komme videre, og naboen ved jo godt, at de ikke kommer igen.

- Hun er begyndt at låse sin dør, når hun skal over til mig. Det skræmmer hende, at hun lod sig narre på den måde og ikke kunne gennemskue dem. Men jeg synes ikke, det er flovt at blive taget med bukserne, men dumt ikke at fortælle om det. Ellers fortsætter de baryler bare, mener Mai-Britt, som har følgende meget simple råd til andre i samme situation:

- Læg røret på! Mange siger, at det aldrig vil ske for mig, men når de først er i røret, kan du blive spundet ind i noget, du ikke kan gennemskue. Banken ringer ikke og beder om pinkode, eller sender en bil, understreger hun. 

Mai-Britt med diplomet for sin indsats. Foto: Anders Kaas Larsen, TV SYD

Mai-Britt har modtaget en dusør fra Syd- og Sønderjyllands Politi på 1.000 kroner for sin handlekraft. Samt et diplom og en buket blomster.

Begge mænd anholdt

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog mandag den 29. juli to anmeldelser om kontaktbedrageri i Sønderborg Kommune.  Politiet efterforskede sagen, og det førte til anholdelse af to formodede gerningsmænd, som efterfølgende blev afhørt og sigtet i sagen, hvorefter de blev løsladt.

Iranske sygeplejersker elsker Danmark, men de risikerer at måtte tage hjem igen

Hanya og Sanaz har henholdsvis 13 og 10 års erfaring som sygeplejerske i Iran. Nu håber de at kunne få autorisation til at kunne arbejde som sygeplejerske i Danmark Foto: Finn Grahndin
Udgivet

Lovændring har gjort det nemmere for iranske sygeplejersker at komme til Danmark. Op mod 150 ventes godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed i år. Det er ti gange så mange godkendte sygeplejersker fra Iran i Danmark end i fjor.

Hun er presset for tid. Ni måneder. Så må hun tilbage til Iran. Med mindre...

Hanya Solaimani har været her i godt to år og vil helst blive i Danmark. Hun er sygeplejerske og har 13 års erfaring i sit hjemland. Hun er kommet hertil med en drøm om at blive dansk sygeplejerske. Men det kræver en autorisation, for sygeplejerske er en beskyttet titel.

Hun mangler blot en såkaldt evalueringsansættelse på et halvt år på et sygehus for at kunne kalde sig sygeplejerske i Danmark.

- Jeg har søgt rigtig mange steder og er lidt ked af, at jeg mange gange slet ikke får et svar. Men jeg håber stadig og vil være lykkelig, hvis jeg kunne afslutte min uddannelse og blive sygeplejerske, siger hun.

Formand for Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg: - Det er etisk forkert, at modtage sygeplejersker fra lande, der selv har brug for dem.

Der mangler ansættelser

Dansk Sygeplejeråds forkvinde, Dorthe Boe Danbjørg, siger, at de udenlandske sygeplejersker, der er kommet til Danmark, selvfølgelig skal behandles ordentligt.

- Her er det et problem, at det er for svært at få en evalueringsansættelse, at kravene til evalueringsansættelserne er for uklare, og at det kræver mange ressourcer på afdelingen at have nogen i evalueringsansættelse. De politiske ønsker om at rekruttere fra udlandet hænger ikke sammen med virkeligheden i sundhedsvæsnet.

Blandt de iranske sygeplejerske førte den usikre situation til, at 60 sidst i august demonstrerede på Rådhuspladsen i København. De ønskede klart besked, om det danske sundhedsvæsen overhovedet ville have dem eller ej.

Rekrutteringskoordinator i Vejle Kommune, Dina Schjødte, hjælper de iranske sygeplejersker med at få erfaring på det danske arbejdsmarked og med at få dem videre i systemet, så de kan ende med at få autorisation som danske sygeplejerske Foto: Finn Grahndin

Vejle-projekt

Vejle Kommune har gennem sidste år og i år ansat over 20 iranske sygeplejersker og læger. På nuværende tidspunkt er der 14 iranske sygeplejerskekandidater ansat.

Dina Schjødte er rekrutteringskoordinator i kommunen og arbejder med at finde egnede jobs til tosprogede med at finde egnede jobs i velfærdsområdet. Som plejehjem og botilbud. Projektet er en indsats som hjælper med at få kandidaterne godt integreret på arbejdspladsen, hvor der især er fokus på sprog og kultur.  

- De skal indenfor de tre år, de kan være her, lære så meget dansk, at de kan få den endelige seks måneders evalueringsansættelse på et sygehus, så de kan få autorisation som dansk sygeplejerske, siger hun.

Men der er ingen iranske sygeplejersker fra Vejle, der er kommet videre i evalueringsansættelser i Region Syddanmark og flere har ophold, der snart ophører.

- Det er ærgerligt, at de ikke kan færdiggøre uddannelsen, når vi nu står og mangler sygeplejersker i Danmark - også på kommunale plejehjem. Nu hvor de kan varetage arbejdet og vil blive i Danmark, siger Dina Schjødte.

Formanden for sundhedsudvalget Mette With Hagesen.

Nu kommer de

Sagen om evalueringsansættelæser har netop været debatteret under budgetforhandlingerne i Region Syddanmark. Og her har man besluttet, at give tre millioner kroner til at støtte til de sygehusafdelinger, som vil oprette en stilling for en sygeplejerske udenfor EU i en evalueringsansættelse. Der bliver tale om 25 evalueringsansættelser per år fra år 2025.

- Kandidaterne kan ikke i alle situationer indgå helt på lige fod med afdelingens sygeplejersker, og der skal være tid til at evaluere medarbejderne undervejs i forløbet, siger formanden for Sundhedsudvalget, Mette With Hagensen, Socialdemokratiet.

- Betyder det, at I erkender, at I hidtil ikke har haft nok evalueringsansættelæser i forhold til behovet?

- Vi har ikke længere sygeplejerskemangel, som vi havde for bare et-to år siden. Men omvendt vil vi gerne sørge for, at de iranske sygeplejersker får hjælp, nu hvor staten har bedt dem komme til Danmark. Samtidig kan vi se i prognoserne, at vi om nogle år igen kan stå i en situation, hvor vi mangler sygeplejersker.

Savner sit hverv

Nu arbejder Hanya Solaimani som ufaglært arbejdskraft på Plejecentret Rosengården i Vejle.

- Jeg har lært så meget her på plejecentret med det danske sprog og om, hvordan man her arbejder fagligt, siger hun.

De to sygeplejersker er glade for arbejdet på plejecentret Rosengården i Vejle, fordi de her har lært meget om den danske arbejdskultur og om det danske sprog. Foto: Finn Grahndin

Men hun savner sit hverv som sygeplejerske.

De er fem iranske sygeplejersker og en iransk jordemoder, der arbejder på plejecentret som ufaglærte. De er i samme situation.

Sanaz Aghazadeh arbejder også på plejecentret. Hun er her med mand og to børn. Familien afhænger af, at hun får autorisation til at blive sygeplejerske i Danmark. For ansøgerne skal forsørge sig selv, mens de er i Danmark. De får typisk tre års opholdstilladelse.

Joan Zeuthen, beboer på plejecentret Rosengården, nyder at få en snak med de iranske sygeplejersker. Selv stammer hun fra England og forstår godt at det danske sprog kan være svært at lære Foto: Finn Grahndin

Velkommen til Danmark

Faktisk er de her fordi den danske regering har åbnet dørene og budt dem velkommen. Det skete, da den såkaldte Robusthedskommission kom med deres anbefalinger til at forbedre sundhedsvæsenet.

Vilde med Danmark

Antal ansøgninger fra sygeplejersker fra lande uden for EU/EØS:

 2019: ca. 210                        (heraf ca. 120, som har en uddannelse fra Iran)

2020: ca. 990                        (heraf ca. 810, som har en uddannelse fra Iran)

2021: ca. 1.080                     (heraf ca. 680, som har en uddannelse fra Iran)

2022: ca. 670                        (heraf ca. 500, som har en uddannelse fra Iran)

2023: ca. 1.070                     (heraf ca. 570, som har en uddannelse fra Iran)

2024 (1. januar – 31. maj): ca. 870 (heraf ca. 280, som har en uddannelse fra Iran)

En af anbefalingerne gik på at få flere indiske og iranske sygeplejersker til Danmark. Der mangler nemlig sygeplejersker.

Se Robusthedskommissionens anbefalinger, september 2023

Især iranske sygeplejersker, jordemødre og læger har reageret. Det gjorde de allerede inden Robusthedskommissionens redegørelse udkom i 2023, men der kommer stadig flere ansøgninger. Følgende opgørelse er fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Iranske sygeplejersker

Stadig flere får autorisation til at kalde sig selv for sygeplejerske. I 2023 fik 18 iranske sygeplejersker i alt autorisation. Det tal voksede til 50 i første kvartal af 2024.

2019: ca. 10                          (ingen med uddannelse fra Iran)

2020: ca. 10                          (ingen med uddannelse fra Iran)

2021: ca. 10                          (heraf under 5, som har en uddannelse fra Iran)

2022: ca. 30                          (heraf ca. 20, som har en uddannelse fra Iran)

2023: ca. 180                        (heraf ca. 150, som har en uddannelse fra Iran)

2024 (1. januar – 31. maj): ca. 60 (heraf ca. 50, som har en uddannelse fra Iran)

Beboer: De er kærlige

På Plejecenter Rosengården er tilfredsheden med de iranske sygeplejersker (og jordemoder) stor. Den iranske kultur, hvor hele familien og de ældre i familien spiller en stor rolle, smitter af.

- De er meget kærlige. Med stort K. Og de gør alt, hvad de kan for at hjælpe os. Ind i mellem kan de selvfølgelig godt have lidt svært ved at forstå, hvad vi siger, for vi mumler jo tit. Men vi finder ud af det, siger en af beboerne på plejecentret, Kirsten Bernhøj.

Kirsten Bernhøj er fuld af lovord, når det gælder de iranske medarbejdere på plejecentret: - I gør det simpelthen så godt, siger hun. Foto: Finn Grahndin

Anja Jeanette Hansen, centerleder på Rosengården, roser de iranske medarbejdere.

- Det er tydeligt, at de kommer med en faglig viden, som de bruger. Men det er også tydeligt, at de arbejder hårdt på at få styr på det danske sprog. Det fylder selvfølgelig meget i deres hverdag, at de skal have styr på alt det nye med fx hierarkiet, som er noget anderledes her som i Iran. Men jeg kan sagtens se dem for mig som sygeplejersker, siger hun.

Anja Jeanette Hansen, leder af plejecentret Rosengården, er glad for de dygtige iranske sygeplejersker, men egentlig også for at slippe dem igen, for så ved hun, at de er kommet videre - som de jo skal for at få autorisation som dansk sygeplejerske Foto: Finn Grahndin

Kritik af ideen

I fagforeningen Dansk Sygeplejeråd er man ikke umiddelbart begejstret for de mange iranske sygeplejersker. Eller rettere: Man er ikke så begejstret for ideen.

- Jeg kan godt forstå, at nogle iranske sygeplejersker søger til Danmark for at finde arbejde, og mit indtryk er da også, at de generelt er kompetente og gode kollegaer. Men det er generelt etisk forkert at rekruttere sygeplejersker fra udlandet, når der er global mangel på sygeplejersker. Danmark bør ikke bidrage til at dræne andre landes sundhedsvæsener,” siger forkvinde i Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg.

Hun sad selv i Robusthedskommissionen som repræsentant for arbejdsmarkedets parter. Men har altså ikke været enig i en af konklusionerne fra kommissionen. 

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_cbt Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
Chartbeat
_cb Chartbeat
userId tvsyd.dk
_chartbeat4_expires Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
ebx_webtag_ Echobox

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
visitedPagesV2 tvsyd.dk
recencyLastVisitV2 tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2 tvsyd.dk
__whplayCrate tvsyd.dk
__whseenVerticalVideosCrate tvsyd.dk
CookieConsent tvsyd.dk
frequencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
csrftoken instagram.com
lidc LinkedIn
bscookie LinkedIn
li_gc LinkedIn
csrftoken instagram.com
bcookie LinkedIn
JSESSIONID LinkedIn
lang LinkedIn
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
tableau_locale public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale public.tableau.com

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
sp_landing spotify.com
sp_t spotify.com