Eventsted reddet et døgn efter konkursbegæring
Her fredag blev stedet, Volkerts Fylke, reddet, da en ny investor gik ind og overtog hele butikken. Aftalen indebærer, at alt fortsætter som tilforn i et nyt selskab.
Det må have udløst spontan håndsved hos konfirmander, deres forældre og kommende brudepar og deres entourager, da det torsdag kom frem, at eventstedet Volkerts Fylke i Kolding havde indgivet en konkursbegæring. For slet ikke at tale om leverandører og ansatte, der har penge til gode for leverancer og løn.
Men ikke så snart var ulven sluppet løs, så den var fanget ind igen. I dag fredag kom det frem, at den tidligere investor af stedet, Lars Jørgensen, har købt Volkerts Fylke og vil drive det videre i den form, det har i dag.
- Volkerts Fylke lever videre, og det er jeg jo glad for, da det er vores livsværk, fortæller Jimi Kristensen, der indtil i går var medejer af stedet.
Den nye ejer har sikret sig alle forpligtigelser. Det vil sige, at ingen planlagte arrangementer er i fare for at blive aflyst, og medarbejderforpligtelserne overdrages til det nye driftsselskab.
- Alle, der har betalt depositum, beholder det, og alle, der har bestilt et arrangement, får det. fortæller Jimi Kristensen, der indtil i går var medejer af Volkerts Fylke.
Volkerts Fylke åbnede i slutningen af 2017 og har vokset sig større og større med tilbud om faciliteter til små og store grupper, men så kom corona-epidemien, og da den var ovre, kom krigen i Ukraine.
- Priserne på råvarer og energi bare steg og steg, og mange af vores gæster havde bestilt lang tid i forvejen, så til sidst var der ikke flere penge i kassen, fortæller Jimi Kristensen.
Volkerts Fylke fylder en lille smule (små 1200 kvadratmeter) af den gamle fabrik, Brødrene Volkerts Spinderi og Klædefabrik, der i 1899 flyttede ind på det, der dengang var en pløjemark udenfor Kolding ved Agtrupvej.
Jimi Kristensen er glad for, at den nye ejer er en, der kender stedet godt.
- Lars (Jørgensen, red.) har været investor i det tidligere setup. Så han kender butikken, og han ved, hvad han har købt, så det er glædeligt, siger han.
Fabrikken havde sin storhedstid under og mellem de to verdenskrige. I 50'erne og 60'erne begyndte det imidlertid at gå tilbage for tekstilproduktion i Danmark, og i 1991 lukkede fabrikken endeligt. Allerede inden lukningen var noget af den udlejet til Kolding Kunsthåndværker skole, der siden flyttede i nye lokaler i Ågade og skiftede navn til Kolding Designskole.
I stedet flyttede en lang række foreninger, klubber og startups ind i de historiske bygninger og altså også Volkerts Fylke med møde- og konference-lokaler, restaurant og alt til eventbranchen henhørende. Fylke er i øvrigt et gammelt ordnordisk ord i dettes egentlige betydning og betegner en større gruppe personer.
Den forhenværende medejers, Jimi Kristensen, fremtid ligger fortsat i Volkerts Fylke. Det er dog for tidligt for ham at sige, hvilken rolle han ender med.