Hospital blev igen ramt af strømafbrydelse
En omfattende strømafbrydelse ramte mandag formiddag flere sydjyske byer. Herunder også Horsens hvor byens hospital godt lagde mærke til den manglende strøm i stikkontakterne.
- Der er altid noget, der går i stykker under en strømafbrydelse. Branddørene lukker, når de mister strømmer, så dem skulle vi lige ud og åbne. Og så var der en masse lysstyringer, som ikke virkede, fortæller René Mørch Kjellerup, der er teknisk chef på Regionshospitalet Horsens
Men Regionshospitalet Horsens er nu ellers ganske vant til at håndtere den slags situationer.
- Folk håndterede det nærmest forbavsende roligt. Jeg tror, der er rigtig mange, der dårligt nok lægger mærker til det. For de fleste er det bare det, at lyset forsvinder og kommer tilbage igen, siger René Mørch Kjellerup.
Mellem 10 og 15 sekunder. Så lang tid tager det hospitalets nødstrømsforsyning at få strømmen tilbage på hele hospitalet.
- Vi har fem diselgeneratorer. Ligesom dem der sidder i et lille skib eller en lastbil, og vi har altid diesel nok til mindst 12 timers drift. Vi føler os rimelig trygge i det her, forklarer den tekniske chef.
Men 10 sekunder kan virke som lang tid. Specielt hvis man ligger på et operationsbord. Men det har hospitalet heldigvis også en løsning på.
- Vi har et backupbatteri, der sørger for, at operationstuer og den intensive afdeling ikke mister strømmen under en strømafbrydelse. Vi kalder det en UPS. Unbreakable Power Supply. Den kan klare 15 minutter helt uden strøm, siger René Mørch Kjellerup.
Det er ikke første gang, at hospitalet oplever at strømmen forsvinder. For halvanden år siden røg strømmen også. Og inden da tre gange på et enkelt år.
- Det sker lidt for ofte, synes jeg. Det holder os da på tæerne, fortæller den tekniske chef.