3D-printede benskinner skulle hjælpe fodboldspiller, nu har han en virksomhed
21-årige Victor Kubel har altid haft store udfordringer med at finde benskinner, der passede. Det fik ham til at udvikle en virksomhed, der 3D-printer specialdesignede benskinner.
Den flade plastikfirkant svømmer rundt i kogende vand og ligner ikke en benskinne ved første øjekast. Ikke desto mindre er det, hvad det er.
En 3D-printet benskinne der efter et halvt minut i varmt vand er klar til at forme sig efter et skinneben.
- Det er fedt, jeg kan godt lide idéen om at have skabt noget, siger Victor Kubel.
Victor Kubel har spillet fodbold i størstedelen af sit liv og har altid haft svært ved at finde den helt rigtige benskinne. Derfor greb han pen og papir og fik designet sin egen.
- Jeg tror, jeg har haft 25 benskinner, mens jeg har spillet fodbold, og jeg har aldrig været tilfreds. Det er jeg nu, siger han.
USA blev vendepunktet
Sidste sommer rejste Victor Kubel tre måneder på et skoleophold i USA. Her fandt han ud af, at han skulle hjem til Danmark igen, men han vidste ikke, hvad han så skulle bruge dagene på.
- Lige pludselig dukkede idéen op om at lave mine egne benskinner. Så da jeg kom hjem, begyndte jeg at lave prototyper, og pludselig følte jeg, at jeg havde et produkt, jeg kunne stå inde for, fortæller han.
Han har produceret, testet, testet, testet og testet. Nu kan resultatet ses på hans hjemmeside, hvor kunderne selv kan designe farver, logoer og form. Med de mange muligheder kan man lave cirka 1,5 millioner forskellige kombinationer.
En lettere benskinne
I de små to måneder virksomheden har eksisteret, er der blevet solgt 65 benskinner.
- Det har været meget svært at finde benskinner, enten føler jeg, de er alt for store, ellers sidder de på en ubehagelig måde, og det påvirker selvfølgelig ens spil på banen, siger fodboldspiller Frederik Jørgensen.
Derfor har han fået fremstillet et par personlige benskinner, som han hurtigt blev glad for.
- Jeg er meget tilfreds med dem, jeg kan næsten ikke mærke, jeg har dem på, siger han.
3D-print og varmt vand
Victor Kubel havde mange ønsker til sit nye produkt, som han ikke har kunnet finde andre steder. Kunden skulle have mulighed for at bestemme designet, benskinnerne skulle være bæredygtige, og så skulle man kunne forme dem selv.
- Idéen til at 3D-printe kom igennem produktudviklingen, og det giver god mulighed for at skabe de forskellige kombinationer af benskinner, siger Victor Kubel.
Når benskinnen har ligget i varmt vand i et halvt minut, skal den sættes på benet, hvor den tilpasser sig skinnebenet.
Der er blandt andet sukkeroer og majsstivelse i benskinnen, som gør, at den er bæredygtig og til at forme på benet.
- Nogle tænker nok, at de så ikke er holdbare, men de er blevet testet i forhold til, hvad en benskinne skal kunne holde til, så det skal man ikke være nervøs for, siger Victor Kubel
Flere kunder og produkter
Den unge iværksætter er tilfreds med sit produkt, som han nu vil have ud i fodboldklubberne.
- Jeg vil gerne op og sælge 100 om måneden, siger Victor Kubel.
Udover benskinnerne har han også sportstape og sokker på hylden, men det skal ikke stoppe der.
- Jeg vil gerne i gang med at sælge t-shirts og andre accessoires som trøjer, bukser eller andre strømper, siger han.
I næste uge flytter han produktionen ud af værelset i barndomshjemmet og til andre lokaler.
- Jeg glæder mig helt vildt til at komme ud fra værelset, og jeg tror, det bliver godt at komme ud og mærke, at nu er jeg i gang, siger Victor Kubel.