Fredericiansk Michelin-restaurant skifter ejer efter 25 år
Ved årsskiftet overlader Mette og Rainer Gassner Michelin-restauranten Ti Trin Ned til ægteparret Lærke Krudt og Michael Nørtoft. Dermed slutter en 25-årig æra.
Siden 2017 har Ti Trin Ned fra Fredericia kunnet bryste sig af en Michelin-stjerne. Dermed har Mette og Rainer Gassner, der har haft restaurationen siden 2001 holdt et højt gastronomisk niveau i flere år, men nu er det tid til at give stafetten videre.
- Det er en kæmpe beslutning og en kæmpe livsændring. Nu skal der ro på, vi skal tænke os om, og vi skal nyde den sidste tid. Det føles skræmmende, men ikke forkert – det var den helt rigtige mavefornemmelse, siger Mette Gassner.
Ti Trin Ned betyder stadigvæk alt for os, så det er en mærkelig følelse. Men det bliver spændende, at den ikke skal betyde alt
Mette Gassner, medindehaver
Når skiftet kommer nu, er det hverken fordi de planlægger at åbne en ny restaurant, eller fordi de er blevet trætte af branchen, men fordi parret har fundet deres ideelle arvtagere.
Nemlig deres tidligere assisterende køkkenchef fra 2018-20 Michael Nørtoft og hans kone Lærke Krudt. Siden han forlod køkkenet i Ti Trin Ned, har han været over Restaurant Lieffroy, Formel B og Restaurant Geranium.
For Michael Nørtoft er det noget helt særligt at kunne overtage Ti Trin Ned, hvor man kommer til at opleve de nye ejeres impulser.
- At få muligheden for at overtage Ti Trin Ned er helt specielt, og respekten for det, som Mette, Rainer og deres team har opnået, er enorm. De forandringer, der naturligt kommer med et skifte, vil derfor tage afsæt i det klassiske franske og nye nordiske køkken – samt et ønske om at skabe en ny, fantastisk gæsteoplevelse, fortæller Michael Nørtoft.
Gennem efteråret vil Mette og Rainer Gassner fortsat have deres hverdag i restauranten, mens deres sidste service vil være den 21. december.
- Ti Trin Ned betyder stadigvæk alt for os, så det er en mærkelig følelse. Men det bliver spændende, at den ikke skal betyde alt, siger Mette Gassner, der sammen med hendes mand, Rainer Gassner, holder alle muligheder åbne.