Vejen har fået styr på medicinsvind
Vejen har fået styr på det, der i mange af landets kommuner er et stort problem, nemlig medicin der forsvinder, og ingen ved hvorhen.
Ganske mange kommuner har oplevet, at medicin forsvinder. Det drejer sig især om smertestillende medicin og nervemedicin. Det gælder også Vejen Kommune.
- Igennem årene har vi flere gange haft tilfælde, hvor medicin forsvinder. Det giver en dårlig stemning i forhold til de pårørende, og et dårligt arbejdsmiljø hvor alle går og mistænker alle, fortæller Tove Bahl Mikkelsen, områdeleder i Vejen Kommune. Hun har blandt andet Kærdalen under sine vinger.
Men i begyndelse af 2021 fandt de en løsning.
Det er egentlig rørende enkelt. De satte lås på medicinskabene, men ikke en hvilken som helst lås.
Det er nemlig en lille brik, som vi kender dem fra vaskekældre og cykelskure, men med den fine finte at når man åbner skabet, bliver det registreret, logget, på en computer, så man kan se, hvem der til enhver tid har været i skabet og hvornår.
- Det er rart, for hvis der forsvinder noget, kan vi spore det tilbage. Det har lettet det psykiske pres meget, fortæller Joan Madsen, SOSU-assistent.
Joan Madsen har været på et plejehjem, hvor der forsvandt medicin.
- Det er rigtigt ubehageligt. Du ser tyveknægte alle steder, og den, du tror er nærmest, mistænker du også. Det lægger et stort pres på ens skuldre, fortæller Joan.
Samtidig med at åbningen af medicinskabene bliver registreret, bliver der også holdt øje med medicinen. Pillerne bliver talt hver gang, der bliver givet piller. Og så er adgangen til medicinen begrænset til SOSU-assistenter og sygeplejersker.
- Siden vi indførte låsene, er der ikke forsvundet medicin. Jeg tror ikke, at der findes vandtætte systemer, men jeg tror, at vi er ret godt kørende, og medarbejderne har taget godt imod det, fortæller områdeleder Tove Bahl Mikkelsen.