Kænguruen fra Lintrup er set flere gange, men er stadig på fri fod
En kænguru slap onsdag fri fra Glad Zoo i Lintrup og har siden hoppet rundt i lokalområdet. Nu opfordrer zoochefen til, at man holder godt øje og ringer, hvis man ser den.
Stop den lille kænguru, før den hopper igen, synges der i Rolf Harris og Thøger Olesens kendte børnesang.
Men i Lintrup kan teksten laves om til "Hold øje med den lille kænguru, før den hopper igen". For onsdag morgen slap en kænguru løs fra den lokale zoologiske have, Glad Zoo.
Siden er der blevet ledt overalt af Dennis Jensen, der er chef i Glad Zoo, men der har ikke været meget held med eftersøgningen.
- Jeg føler, jeg jagter en spøgelseskænguru, siger han
Kænguruen er set flere gange på Kongeåvej og Lintrupvej af bilister, men den når at hoppe væk, før Dennis Jensen og en dyrlæge ankommer, selvom han bor få kilometer derfra.
Vant til mennesker
Torsdag blev kænguruen spottet flere gange, særligt i morgentimerne. Det er nemlig om morgenen eller ved skumringstid, dyret er mest aktivt.
Og Dennis Jensen sætter stor pris på, at folk ringer med nyt om kænguruen, men han understreger, at man ikke skal gå hen til den.
- Man kan på ingen måde løbe så stærkt som den, så man skal ikke forsøge at fange den selv. Det bedste, man kan gøre er, at holde øje med den og blive der på afstand, siger han.
Hvad er en rødhalset kænguru?
Kænguruen fra Glad Zoo er en rødhalset kænguru.
Den rødhalsede kænguru kaldes også for Bennetts kænguruen. Den stammer oprindeligt fra Tasmanien og det østlige Australien. Den er én af 65 kænguruarter. Den bliver op til cirka 80 centimeter høj, cirka 90 centimeter lang og vejer mellem 13-18 kilo.
Selvom den i udgangspunktet ikke er farlig at være i nærheden af, så anbefaler han at være minimum ti meter fra den.
- Den er vant til mennesker, så den springer nok ikke afsted med det samme. Vi håber, at vi kan bedøve den fra 10 til 15 meters afstand, forklarer Dennis Jensen.
Risikerer aflivning
Hvis man ser den, og altså holder øje med den, kan man enten ringe til Dennis Jensen, Glad Zoo eller til politiet på 1-1-4, så kontakter de zoochefen.
Så kommer Dennis Jensen sammen med en dyrlæge og får kænguruen bedøvet, hvorefter de kan få den fragtet tilbage til dens hjem i Glad Zoo.
Hvis ikke det lykkes at få den bedøvet, kan de risikere at være nødt til at skyde den.
- Der kan vi ende både for trafiksikkerheden og for dyrets skyld. Bliver den strejfet af en bil, så finder vi den ikke, og så vil den komme til at lide. Og så skal der ikke være nogen, der kører galt, fordi de forsøger at undvige. Det vil jeg ikke have på min samvittighed, siger Dennis Jensen.
Kænguruen har bevæget sig rundt i nogenlunde samme område siden onsdag morgen, og nu håber Dennis Jensen, at han snart selv får den at se.
- Hvis jeg ser den, så tror jeg ikke, chancerne er dårlige for at få den hjem igen. Men det skal være snart, så den ikke bliver for vant til at være i det fri. Så kan det ender med, at den bliver dræbt i trafikken, siger han.