Play

Lækkede dokumenter viser, hvordan Forsvaret vil bruge over 100 milliarder kroner – Flyvevåbnet har vundet

Jagerfly af typen F-16 og F-35 har tidligere været i luften sammen over Danmark. Arkivfoto. Foto: Forsvaret
Af Anders Lomholt
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
I samarbejde med TV 2 Nyheder

Bag Forsvarets fremtidsplan gemmer sig et slagsmål om, hvem der skal have mest og hvornår. Flyvevåbnet, der blandt andet har base i Skrydstrup, har vundet, lyder det fra flere kilder.

Danmark står for foden af en historisk militær oprustning, som de kommende år vil koste gigantiske milliardbeløb.

Hvad pengene skal bruges til - og hvornår de skal bruges - har hidtil været hemmeligt. Men nu kan TV 2 løfte sløret for Forsvarets hemmelige investeringsplan, som viser, hvordan den øverste ledelse planlægger at bruge over 100 milliarder kroner i løbet af det 10-årige forsvarsforlig, der træder i kraft til nytår.

Planerne rækker helt frem til 2040 i forventning om, at der også i fremtiden vil blive tilført flere penge til dansk forsvar. Alt sammen indgår det i arbejdet med forsvarschefens militærfaglige anbefaling, der kun er kendt af en lille kreds i toppen af Forsvarets ledelse og i Forsvarsministeriet.

Planerne er et overslag og vil løbende blive justeret. Især når det gælder investeringer mange år frem i tiden. Alligevel giver det et hidtil uset billede af, hvordan fremtiden ser ud, hvis Forsvarets planer bliver til virkelighed.

I september kom de første F-35 kampfly til Danmark, nu har Forsvaret planer om udvide arsenalet for godt 10 milliarder kroner. Foto: Amalie Karlshøj Radoo /TV 2

Flyvevåbnet får mest

Ser man nærmere på de investeringer, der er planlagt i det kommende forsvarsforlig, så er Flyvevåbnet den store vinder. Her er der planlagt nyindkøb for over 36 milliarder kroner.

En stor del bliver udbetalt allerede fra 2024, hvor Forsvaret vil bruge over 10 milliarder kroner på nye kampfly. Ifølge TV 2’s oplysninger vil man have 10 nye fly, flysimulatorer og mere ammunition.

F-35'ere i Skrydstrup. Video: Video: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller/Redigering: Nicolai Grauholm

Fra 2026 er det planen at bruge over 11 milliarder kroner på forskellige typer landbaseret missilforsvar. Det kan være Patriot-batterier eller lignende til forsvar mod angreb med missiler og fly mod Danmark.

Forsvaret satser stort på landbaseret missilforsvar. Foto: Daniel Mihailescu/AFP/Ritzau Scanpix

- Det er tydeligt, at flyvevåbnet er blevet tilgodeset til dels på bekostning af Søværnet og i høj grad Hærens behov, siger tidligere kontreadmiral, Torben Ørting Jørgensen og tilføjer:

- Det er en mærkelig prioritering i lyset af det, vi har lært fra krigen i Ukraine. Den viser jo, at der i høj grad er brug for kamptropper, siger han.

Tidligere kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen mener, at Flyvevåbnet bliver uhørt meget tilgodeset. Foto: NATO arkiv

Andre mener, at det giver god mening. En af dem er forsvarsanalytiker og tidligere major i Flyvevåbnet, Hans Peter Michaelsen:

- Vi er i en situation, hvor truslen mod Danmark ikke er på landjorden, men i luftrummet i form af missiler. Og der har vi lige nu ikke noget forsvar, siger han.

Fra 2030 lyder planerne, at der skal bruges næsten 7 milliarder kroner på store Boeing P8-fly, der kan overvåge fjendtlige skibe og ubåde i Nordatlanten.

Foto: Jam Sta Rosa/AFP/Ritzau Scanpix

Der er også lagt op til store investeringer i nye helikoptere. Både en afløser for de små Fennec-helikoptere og flere af de større Seahawk-helikoptere, der skal holde øje med fjendtlige ubåde. Samlet pris næsten 6,4 milliarder kroner.

Flyvevåbnet

Flyvevåbnet

Ca 36,5 milliarder kroner frem mod 2034. Og yderligere knap 10 milliarder i årene frem mod 2040. Foto: TV 2

Søværnet

Søværnet

Cirka 29 milliarder kroner frem mod 2034. Og yderligere godt 11 milliarder i årene frem mod 2040. Foto: TV 2

Hæren

Hæren

Cirka 29 milliarder kroner frem mod 2034. Udover 1. Brigade, som fremgår af billedet, er der afsat 1,6 milliarder til resten af Hæren. Og i årene frem mod 2040 vokser det med yderligere 14 milliarder kroner. Foto: TV 2

Arktisk kommando

Arktisk kommando

Cirka 2 milliarder kroner frem mod 2034. Og yderligere godt 1 milliard i årene frem mod 2040. Foto: TV 2

Specialoperationsstyrkerne

Specialoperationsstyrkerne

Godt 4 milliarder kroner frem mod 2034. Og yderligere godt 2 milliarder i årene frem mod 2040. Foto: TV 2

Søværnet skal vente længe på skibe til Nordatlanten

Søværnet står til at få cirka 29 milliarder kroner i løbet af det tiårige forlig. Den største post går til seks nye patruljeskibe til de danske farvande. Skibene skal bygges i Danmark til en pris på godt 9 milliarder kroner fra 2025.

Det forberedende arbejde til fremtidens danskproducerede patruljeskibe er i fuld gang. Planen er at selve byggeriet af seks skibe begynder i 2027. Foto: Danske Patruljeskibe

Til gengæld afslører planerne også, at Søværnet skal vente længe på en udskiftning af de stærkt nedslidte inspektionsskibe til Nordatlanten og Grønland. I første omgang vil forsvarstoppen holde de gamle skibe sejlende med en midlertidig modernisering.

Først fra 2031 og de følgende syv år skal der bygges nye arktiske patruljeskibe for godt 7,4 milliarder kroner. Altså langt inde i det næste forlig.

Det er "en helt forkert prioritering", mener tidligere kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen:

- Det betyder, at vi i mange år frem skal sejle med antikverede skibe, som konstant skal på værft. Det giver ingen mening, siger han.

Der skal også bruges milliarder til nye missiler, som er et styrkemål fra NATO - altså aftalen om, hvad Danmark skal bidrage med til alliancen.

Her er det planen at købe 48 af de kontroversielle Strike-missiler. De er ikke, som andre missiltyper, beregnet til selvforsvar, men til at slå først mod fjendtlige missilramper.

Disse kontroversielle missiler kan for eksempel være langtrækkende Tomahawk-missiler.

- Det er interessant. Tidligere har det kun været en tanke, at vi måske skal have Tomahawk-missiler. Nu er det rent faktisk en del af forsvarsplanen, siger tidligere brigadegeneral Carsten Rasmussen, der også er senioranalytiker i Institut for Militær Analyse.

Som noget nyt skal der også investeres i Seabed Warfare - militært udstyr til at imødegå trusler på havbunden. Her er der fra 2027 afsat over 1,2 milliarder kroner til et nyt skib og undervandsdroner til at overvåge og beskytte kritisk infrastruktur som søkabler og gasledninger.

Hæren kan ikke leve op til NATO's krav

Hæren, som tidligere kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen udråber som den store taber, skal lige som Søværnet have cirka 29 milliarder kroner i løbet af forliget.

Men målt på soldater er Hæren langt den største enhed i Forsvaret. Og ifølge kritikere ligger en relativt stor del af investeringerne mange år ude i fremtiden og rækker dermed ikke til at indfri NATO's styrkemål om at udruste en kampklar 1. Brigade.

Pengene skal blandt andet bruges til en udvidelse af brigadens luftværn, nyt kommunikationsudstyr, og så skal der betales for langtrækkende raketkastere fra den israelske producent Elbit.

Fra 2027 skal der bruges 7 milliarder kroner på en ekstra kampbataljon og flere fastansatte soldater.

Senere skal der bruges penge på at opbygge større lagre af ammunition og såkaldt taktisk logistik med flere lastbiler og containere.

Ønskesedlen for Hæren lyder på over 27 mia kroner for de kommende 10 år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Til gengæld mener kilder i Hæren, at de er blevet forbigået, når det gælder ønsket om flere kampvogne, infanterikampkøretøjer, pansrede ingeniørmaskiner og artilleri.

- Det er helt klart, at det er Hæren, som har tabt armlægningen om pengene, siger forsvarsanalytiker Hans Peter Michaelsen.

Hæren har tabt armlægningen om at få dækket de militære behov, mener forsvarsanalytiker Hans Peter Michaelsen. Foto: Privatfoto.

Forklaringen er blandt andet, at en yderligere udvidelse af Hæren kræver langt flere soldater, som er både vanskelige og dyre at skaffe. Og målet med forsvarsplanen er at leve op til så mange forskellige NATO-styrkemål som muligt.

- Flere missiler og fly er en lettere måde at opfylde NATO's krav og styrkemål på, fordi strukturen her er på plads, siger Hans Peter Michaelsen.

Tidligere brigadegeneral Carsten Rasmussen er enig i prioriteringen.

Det er vigtigt med flere fly, skibe og missiler til at forsvare dansk territorium, siger tidligere brigadegeneral Carsten Rasmussen. Foto: Privatfoto.

- Danmarks territorium er på mange måder helt ubeskyttet. Og det er vigtigere at få det på plads med flere skibe, missiler og fly end at bruge flere penge på at styrke Hæren til missioner i udlandet, siger han.

Kun en mindre del af pengene går til at modernisere resten af Hæren.

Tidligere kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen hæfter sig ved, at der ikke er lagt op til at indfri et fremtidigt styrkemål om i 2032 at udvide 1. Brigade til en såkaldt tung brigade med blandt andet flere kampvogne.

- De her planer viser, at der går rigtig mange år før Hæren kan leve op til NATO's nuværende krav og styrkemål. Og når det gælder den tunge brigade er det tydeligt, at vi helt ignorerer vores aftale med NATO, siger Torben Ørting Jørgensen.

Ny flyvestation i Grønland

Udover Flyvevåbnets P8-overvågningsfly til overvågning af Nordatlanten, er der yderligere afsat godt godt 2 milliarder kroner til Arktisk Kommando. Det skal i løbet af det tiårige forlig blandt andet bruges til udbygning af en flyvestation i Kangerlussuaq - det tidligere Sønder Strømfjord.

Her skal der bygges en ny landingsbane.

Der er også afsat godt 4 milliarder kroner til specialoperationsstyrkerne. Her skal Siriuspatruljen styrkes, og så skal der indkøbes et nyt dykkerfartøj og sensorudstyr.

Uenighed på Kastellet

Tidligere på året fik TV 2 adgang til et lækket notat fra Forsvarsministeriet fra november 2022. Det skitserede prioriteterne til et kommende forlig. De planer har Forsvaret nu konkretiseret i den såkaldte kastelproces, hvor ledelsen af de enkelte værn har været indkaldt til forhandlinger på Kastellet i København med Forsvarschefen for bordenden.

Forsvarets interne kamp om milliarderne foregik på Kastellet i København. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Under kastelprocessen er der øremærket i alt 140 milliarder kroner frem mod 2040. Lidt over målet, fordi man ikke forventer at få alle ønsker igennem. Alligevel har der ifølge TV 2's oplysninger været stor uenighed under forhandlingerne. Dele af Hæren og Søværnet er utilfredse med, at investeringerne ikke dækker behovet og ligger for sent især i den tiårige forligsperiode.

Omvendt mener man i den øverste ledelse, at investeringer til for eksempel Flyvevåbnet også kommer Hæren til gavn - for eksempel luftværn, der skal beskytte Danmark mod angreb fra luften.

Forsvarschef Flemming Lentfer vil ikke kommentere TV 2's oplysninger om den militærfaglige anbefaling, som vil ligge til grund for de kommende års indfasning af forsvarsforliget.

Forsvarschef Flemming Lentfer skal de kommende 10 år overbevise politikerne om, at Forsvarets ønskeseddel bliver til virkelighed. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Regeringen afsatte sammen med et bredt flertal i Folketinget i alt 155 milliarder kroner til det kommende forlig. Udover nye investeringer skal de blandt andet bruges på støtte til Ukraine og en genopretningsplan, der skal dække hullerne efter årtiers besparelser.

Fremtidige investeringer skal vedtages med delforlig, hvor det er planen inden jul i år at lande en aftale om kommende rekruttering og fastholdelse af soldater. Efter jul skal værnepligten udvides, og først derefter følger diskussionerne om konkrete materielinvesteringer.

Jørgen fik glasskår i munden - Nu kommer han med en opfordring til lastbilchauffører

Foto: TV 2 ØSTJYLLAND
Af Marcus Parsberg Overbye
Udgivet
I samarbejde med TV2 Østjylland

Is fra en lastbil splintrede Jørgen Mikkelsens bils forrude, da han kørte på motorvejen.

Turen hjem fra arbejdet i Aarhus tog fredag en uventet drejning for Jørgen Mikkelsen.

På motorvej E45 midt i vejarbejdet nær afkørslen til Horsens Syd fik han pludselig øje på noget fra oven.

- Så siger det alvorligt bang, siger Jørgen Mikkelsen til TV2 Østjylland her nogle dage derpå.

Det var to store stykker is, der pludselig fløj af taget på en lastbil, der kørte parallelt med ham i højre spor. Jørgen Mikkelsen kørte selv i overhalingsbanen.

- Jeg nåede at tænke tusinde tanker. Jeg var jo i choktilstand, siger han.

Det er chaufføren, som har det endelige ansvar for, at der ikke er is på traileren, når de kører afsted

Morten Lindbo, pressechef, Danske Vognmænd

Glasskår i munden

Hans forrude splintrede i mange tusinde stykker, hvoraf mange af splinterne havnede i fører- og passagersædet.

- Jeg fik glasskår i munden. Ruden splintrer jo i rigtig mange stumper, og det var ud over det hele, siger Jørgen Mikkelsen.

Glasskår fra bilruden lå rundt ved fører- og passagersæde. Foto: Privatfoto Foto: TV 2 ØSTJYLLAND

Han drejede ud i nødsporet, hvor han fik samlet sine tanker. Ingen andre holdt ind.

Det eneste, der nu fyldte for Jørgen Mikkelsen, var, at han skulle væk fra vejarbejdets snævre kørebaner, og han fik derfor trillet bilen op på en parkeringsplads ved én af motorvejens afkørsler.

Jeg frygter, at det kunne have resulteret i et harmonikasammenstød

Jørgen Mikkelsen, Løsning

Gik til tasterne

Da nerverne fra fredagens hændelse havde lagt sig om lørdagen, gik Jørgen Mikkelsen til tasterne på det sociale medie LinkedIn, hvor han beskriver forløbet på E45.

- Jeg ville lave et pænt opråb, hvor jeg ikke klandrer nogen eller hænger nogen ud, for at gøre opmærksom på området, forklarer Jørgen Mikkelsen.

Han nåede ikke at bemærke nogen detaljer fra lastbilen, hvorfra isen kom flyvende, og opslaget er derfor henvendt generelt til vognmændene på de danske veje.

Jørgen Mikkelsens bil var noget medtaget oven på ulykken. Foto: Privatfoto Foto: TV 2 ØSTJYLLAND

Opråbet har fået i underkanten af 3000 reaktioner og hundredvis af kommentarer fra nær og fjern af folk, som overvejende udviser sympati for Jørgen Mikkelsen, der håber, at opfordringen kan være med til at gøre en forskel.

- Det vil være fedt, hvis der kom fokus på det. Også for den stakkels chauffør, der ikke fik fjernet isen, inden han tog afsted, siger Jørgen Mikkelsen.

Kunne du have gjort noget anderledes, når du nu nåede at registrere, at der kom is flyvende?

- Jeg ved jo ikke, hvad der ville ske, hvis jeg havde klodset bremserne i. Det er svært at vide. Jeg frygter, at det kunne have resulteret i et harmonikasammenstød, siger Jørgen Mikkelsen.

Chauffører på glat is

Selvom der findes mange løsninger til at fjerne isen, er det ikke altid ligetil for chaufførerne, som skal bringe varer fra det ene sted til det andet.

Sådan lyder det fra Morten Lindbo, der er pressechef i brancheorganisationen Danske Vognmænd.

- Det er chaufføren, som har det endelige ansvar for, at der ikke er is på traileren, når de kører afsted, siger han.

- Når det er sagt, så er der forskel på, om chaufføren er hjemme hos vognmanden eller ude, når personen henter sit gods. For der er ikke snebroer over det hele, siger Morten Lindbo.

Hvad er en snebro?

  • En snebro er en platform, hvorfra det er muligt at skrabe is og sne fra taget et stort køretøj uden risiko fra at glide eller falde ned fra højde.

  • Der er i dag 43 snebroer rundt om i Danmark. Syv af dem er til at finde i Østjylland.

Kilde: snebroer.dk.

Der findes altså ingen fast procedure for, hvordan man som chauffør eller vognmand skal fjerne isen fra toppen af traileren, lyder det.

Det er dog chaufførens ansvar, at køretøjet er i forsvarlig stand. Det gælder også, hvis der kan falde sne og is ned fra bilen.

Falder der is og sne fra taget af traileren, så det får konsekvenser for andre, vil straffen oftest være en bøde på mellem 1000 og 3000 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet, fremgår det af retsinformation.dk.

Jørgen Mikkelsen fortæller til TV2 Østjylland, at han også siden ulykken har været vidne til en lastbil, som tabte is fra taget af sin trailer. Det skete, da han sammen med en Falck-medarbejder mandag skulle køre sin bil på værksted.

Lilis idrætslærer gør kroppen 'helt almindelig' - derfor har hun nomineret hende til pris

Lili Exner er glad for, at Lena Moeskær er udvalgt til en af dem fem finalister. Foto: Privatfoto.
Udgivet

Lili Exner synes, hendes idrætslærer er så sej, fordi hun er dygtig, omsorgsfuld og går i bad med eleverne. Nu har hun indstillet hende til prisen som Danmarks sejeste.

Hvis undskyldningen er, at du har glemt håndklædet, så kan du bare låne et. I bad skal alle.

Sådan er det efter idræt på Fanø skole, og det er blandt andet dét, der har fået 12-årige Lili Exner til at nominere sin idrætslærer Lena Moeskær til prisen som 'Danmarks sejeste idrætslærer'.

- Det gør en forskel, for så føler man ikke, man skal gemme sig. Det er ikke fordi, man ellers føler det, men det gør det lidt mere normalt, når vores lærer gør det med os, siger Lili Exner om fællesbadene.

Det er Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt, der står bag prisuddelingen, som de har gjort siden 2019.

- Jeg er enormt beæret over det. Mine elever er ret gode til at komme med feedback efter timen, men det her giver lige lidt ekstra glasur på kransekagen, fortæller Lena Moeskær.

Videoen her blev sendt ind til DIF og Dansk Skoleidræt.

En superkandidat

Lili Exner indstillede Lena Moeskær sammen med to veninder og sin mor, og årsagerne er mange.

- Hun er en virkelig, virkelig god lærer. Hun er meget med i alting og er sammen med os og hjælper os, siger hun.

For Lena Moeskær er idrætsundervisningen en stor del af at skabe god trivsel. Foto: Emma Rixen Hedegaard, tvSyd

Det kan hendes mor Gertrud Exner også mærke.

- Vi var ret hurtigt enige om, at hun var en superkandidat. Hun er så oprigtig engageret i sit fag og i alle mennesker. Hun er ikke bange for at være sig selv, og hun er bare ude efter at få børnene til at stå selv og udvikle sig, siger hun.

Gertrud Exner hjalp pigerne med at indstille deres idrætslærer. Foto: Privatfoto.

Hun sætter også meget pris på den måde, Lena Moeskær gør nøgenhed og kroppe til noget helt naturligt.

- Teenageårene er svære, og man bliver mødt af mange forbilleder. Der viser hun bare en helt anden tilgang til det at vokse og være sig selv, siger Gertrud Exner.

Danmarks Sejeste Idrætslærer

I alt fem kandidater er indstillet til prisen, som uddeles af Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt.

Årets kandidater er:

  • Idrætslærerteamet: Margrethe Højbo, Ingemann Petersen, Dannie Pedersen, Sanne Magnusson, Thomas Nielsen, Helle Højbjerre, Per Pedersen og Lone Møller, Sæby Skole i Sæby.

  • Idrætslærerteamet: Frederik Juul Espensen, Henrik Secher Humle Christensen, Karoline Højgaard Nielsen, Nikolai Viig Nørkjær og Louise Ravn, Bankagerskolen i Horsens.

  • Idrætslærer: Kit Aagesen Goth, Nykøbing Sj. Skole i Nykøbing Sjælland.

  • Idrætslærer: Lena Moeskjær, Fanø Skole på Fanø.

  • Idrætslærer: Britt Ørtoft Jensen, Brøndbyøster Skole i Brøndby.

Lena Moeskær går op i at skabe fællesskab og trivsel både i hallen og udenfor, og derfor går hun gerne ekstra for det.

- Jeg mener ikke, at man skal skære alt det, der er svært, væk, for så gør vi vores børn en bjørnetjeneste, men hvis vi kan forberede dem på at være i et rum, som måske er lidt svært, og at man måske skal lave noget, som man ikke har helt styr på, men man faktisk godt kan overleve, så udvikler man sig også som menneske, siger hun.

Derfor har de blandt andet arbejdet med at udsende programmer dagen i forvejen, så eleverne har været forberedt på, hvad de skal.

Lena Moeskær brænder for idræt og spring, og her viser hun, hvordan man laver det gode rul i en saltomotale. Foto: Emma Rixen Hedegaard, tvSyd

Undervisning trods ulykker

Både Gertrud og Lili Exner har oplevet, hvordan Lena Moeskær har sat eleverne før sig selv. Hun har nemlig haft brækket sin næse, da hun skulle tage imod en elev i et spring, men det var ikke idrætslæreren, der blev trøstet.

- Hende, der kom til det, blev så ked af det, at Lena trøstede hende og sagde: 'Nej, nej det er okay!', siger Lili Exner.

- To dage efter stod hun med kæmpe forbinding på og underviste igen, supplerer Gertrud Exner.

De er begge tydeligt begejstrede for deres idrætslærer, som de også har meget at gøre med i foreningslivet ved siden af. Derfor håber de nu, at hun får det officielle stempel som Danmarks sejeste.

- Det ville være crazy og vildt, siger Lili Exner.

Man kan stemme på de fem kandidater frem til den 27. januar.

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Opdater dit cookietilsagn her” i bunden af siden. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
Chartbeat
_cbt Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
ebx_webtag_ Echobox
userId tvsyd.dk

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
csrftoken instagram.com
bcookie LinkedIn
bscookie LinkedIn
csrftoken instagram.com
JSESSIONID LinkedIn
jwplayer.bandwidthEstimate tvsyd.dk
jwplayerLocalId tvsyd.dk
lang LinkedIn
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
LAST_RESULT_ENTRY_KEY youtube.com
li_gc LinkedIn
lidc LinkedIn
tableau_locale public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale public.tableau.com

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
_clsk tvsyd.dk
pusherTransportTLS no-domain
sentryReplaySession no-domain
tv_syd_session tvsyd.dk

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
app_banner_enabled tvsyd.dk
breaking tvsyd.dk
breaking_banner_dismissed tvsyd.dk
CookieConsent tvsyd.dk
frequencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyLastVisitV2 tvsyd.dk
tv2reg_cookie_consent tvsyd.dk
visitedPagesV2 tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2 tvsyd.dk
XSRF-TOKEN tvsyd.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
remote_sid youtube.com
sp_landing spotify.com
sp_t spotify.com
TESTCOOKIESENABLED youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com
VISITOR_PRIVACY_METADATA youtube.com
YSC youtube.com