200 ansatte skal fyres hos Semikron Danfoss

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Udgivet

Cirka en femtedel af medarbejderne i Flensborg mister deres job. Ifølge kommunikationschef er man blandt andet udfordret af konkurrence fra Kina.

På Semikron Danfoss' store fabrik i Flensborg står man nu til at skulle sige farvel til 200 medarbejdere i en nær fremtid.

Det bekræfter kommunikationschef Jakob Strøm overfor TV SYD.

Der arbejder op mod 1000 på fabrikken i Flensborg, derfor svarer det til cirka en femtedel af medarbejderne på stedet.

Ifølge kommunikationschefen skal der globalt afskediges op til 20 procent af de ansatte.

Forhandlinger i gang

I øjeblikket er man i virksomheden i gang med forhandlinger, så derfor kan det ikke sige om antallet af medarbejdere, der mister deres job, ender lige præcis på tallet 200 - men det forventes at blive deromkring.

- Vi samarbejder med både fagforeninger og vores betriebsrat om at få gjort det på den bedst mulige måde velvidende, at der ikke er nogen gode måder at gøre det her på, siger han.

Betriebsrat er et samarbejdsudvalg, som man har på mange arbejdspladser i Tyskland.

Årsagen til de kommende afskedigelser er en lavere omsætning. Jakob Strøm peger desuden på, at man er udfordret af konkurrence fra Kina samt at, der er en langsommere udbredelse af elbiler, end man regnede med for et år siden.

Semikron Danfoss beskæftiger sig med effektelektronik.

Semikron og Danfoss Silicon Power slog sig i 2022 sammen til Semikron Danfoss, der udover Flensborg blandt andet også har fabrik i Nürnberg.

Flere tusind kvadratmeter undervisningslokaler skal nu sælges

Kursuscenteret Snepsgård har 11.000 kvadratmeter under tag og 63 hektar jord, der hører til grunden. Foto: AMU Syd
Udgivet

AMU SYD samler alle uddannelser i Kolding og lukker kursuscentret Snepsgård. Nu skal centrets 11.000 kvadratmeter store bygninger sættes til salg.

Onsdag meldte uddannelsesinstitutionen AMU SYD ud, at de lukker kursuscentret Snepsgård, der ligger otte kilometer syd for Ribe. Det drejer sig om kurser inden for plast og gartnerområdet.

I stedet samler de alle uddannelser i Kolding.

Lukningen betyder, at kursuscenterets lokaler skal sættes til salg.

Det er AMU SYD selv, der ejer bygningerne, og direktør Asbjørn Nielsen ser et stort potentiale i den 11.000 kvadratmeter store landbrugsejendom.

Asbjørn Nielsen er direktør for AMU SYD, som nu lukker deres afdeling i Ribe. Foto: Mathiias Jesper Strange Hansen

- Jeg kan se mange formål med Snepsgård. Det ville jo være oplagt til skolebrug, og det kunne blive en fantastisk efterskole, men det ville også kunne bruges til virksomhedsaktivitet, siger han og fortæller, der endnu ikke er afgjort, hvilken ejendomsmægler der skal stå for salget.

Spørger man dog erhvervsejendomsmægler, Martin Lind Bachmann, der er indehaver af Nordicals ejendomsmæglere i Esbjerg, ser han også muligheder i det mange kvadratmeter på Snepsgården.

- Det vil helt sikkert blive en spændende, men også en udfordrende ejendom at få solgt, fordi den rummer mange forskellige muligheder og er så stor, som den er. Men det er netop også det, der kunne gøre den så spændende at arbejde med, siger han.

Gode faciliteter

Udover undervisningslokaler er der tilknyttet værksteder, 63 hektar jord og et skolehjem med 80 værelser til centeret.

Kursisterne har også haft mulighed for at bruge fritiden på blandt andet pool- og billard, i fitness-rummet og nærmeste nabo er Ribe Golfklub.

Hans Werner Iwersen er en af de kursister, der har uddannet sig til anlægsgartner på Snepsgård fra 2014 til 2017.

Han pendlede selv frem og tilbage til skolen og fortæller, at mange af hans medstuderende, der boede på Snepsgården, har talt positivt om skolehjemmet.

- Vores arbejde foregår jo mest udendørs, og på Snepsgården er der de helt rigtige faciliteter. De store grønne områder er perfekte til netop anlægsgartnere, siger han og fortæller, at han er ked af, at skolen skal lukke.

Rettidig omhu

Selvom lokalerne er ideelle, mener direktøren, at det er den rette beslutning at sælge.

- Det er jo et skønt sted, og vi nyder alle sammen at være her. Men set i det store billede vurderer vi, at det er rettidig omhu at samle det i Kolding, så vi ikke have drift to steder og så lille en drift på et meget store sted som virkeligheden byder, siger Asbjørn Nielsen.

Christian Rabjerg Madsen, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet synes, det er ærgerligt at AMU Syd ser sig nødsaget til at lukke kursuscentret.

- Det er centralt for regeringen og for Socialdemokratiet, at der er uddannelser og opkvalificeringsmuligheder i hele landet. Faldende antal kursister betyder her, at visse kurser ikke udbydes i fremtiden. Men jeg er glad for at langt de fleste uddannelsestilbud forsat vil eksistere i Kolding, siger han og henviser desuden til regeringens seneste udspil, hvor 11 lukningstruede uddannelser i mindre byer reddes.

Snepsgården er endnu ikke sat til salg, men der går ikke lang tid før interesserede købere kan få fat i ejendommen.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.