Ung spiller tænkte 'shit' sekundet før forløsning

Alexander Lyng har set målet flere gange siden søndag, mens flere bekendte har skrevet til ham. Video: Daniel Just Schram, Tv Syd
Udgivet

Alexander Lyng sikrede Sønderjyske sejren mod FC Midtjylland i weekenden med sit første superligamål. Han håber, at scoringen kan kickstarte tiden i Sønderjylland.

Alexander Lyng forventede ikke at få bolden i FC Midtjyllands straffesparksfelt, da holdkammeraten Sefer Emini tromlede fremad mod mål efter 78 minutters spil.

Men en glidende tackling fra nordmakedoneren gjorde, at kuglen pludselig lå for fødderne af 19-årige Lyng.

- Jeg troede faktisk, at Midtjylland ville cleare den, fordi det lignede, at bolden ville løbe fra ham (Sefer Emini, red.). Og så tænkte jeg bare 'shit', da den røg over til mig, siger Alexander Lyng.

Jubelscenen fik fuld smadder ifølge Alexander Lyng, der sprintede ned mod hjørneflaget ved Sønderjyskes fans. Foto: Patrick Echers/Sønderjyske Fodbold

Den 19-årige offensivspiller virkede dog ikke overrasket på tv-billederne.

Han tog en berøring, før han sparkede bolden i mål til 3-1 for Sønderjyske mod de forsvarende mestre i søndagens superligakamp. Du kan se målet her.

Scoringen blev afgørende, da sønderjyderne vandt kampen 3-2.

Alexander Lyng skulle tænke hurtigt, da han fik bolden i det 78. minut mod FC Midtjylland. Video: Daniel Just Schram, Tv Syd

Sejren var en forløsning for hele holdet, der kravlede over nedrykningsstregen. Alexander Lyngs glæde over sit første mål i landets bedste række var ligeså stor.

- Det var en dag, jeg havde drømt om i mange år at score mit første superligamål. Det var en rigtig stor dag, fordi vi samtidig slog de forsvarende mestre. Holdet og jeg er stadig glade, siger han.

Alexander Lyng var i 2022/2023-sæsonen en profil i NordicBet Ligaen, da han scorede ti mål for FC Helsingør. Præstationerne fik den schweiziske topklub Servette FC til at købe den i dag 19-årige kantspiller. Foto: Patrick Echers/Sønderjyske Fodbold

Alexander Lyng håber også, at scoringen kan sætte fut i hans tid som Sønderjyske-spiller.

Ikke nok spilletid

Alexander Lyng var et af de nye ansigter i truppen frem mod denne sæson, da han er lejet fra den schweiziske klub Servette FC.

Spilletiden i Schweiz var en mangelvare for den 19-årige sjællænder, hvilket var en af grundene til, at han vendte tilbage til Danmark.

Skiftet til Sønderjyske har dog ikke indfriet forventningerne foreløbigt.

Alexander Lyng scorede i september sit første mål for Sønderjyske i pokalsejren over Solrød på 7-0. Foto: Patrick Echers/Sønderjyske Fodbold

Alexander Lyng var i startopstillingen i første runde af denne sæson. Han har dog siden taget plads på bænken i de efterfølgende 11 runder, hvor han er blevet skiftet ind fem gange.

- Jeg havde da håbet på mere spilletid, men sådan har det ikke været. Jeg har bare måttet arbejde hårdere på træningsbanen, og det synes jeg også, jeg har gjort i den sidste periode, siger han.

Alexander Lyng spiller samme position som Lirim Qamili og Mads Agger, som indtager holdets foreløbige første- og andenplads på topscorerlisten.

Konkurrencen er derfor stor ifølge Lyng. Han føler dog, at bedre tider er i vente for ham i takt med, at relationerne til holdkammeraterne forstærkes dag for dag.

Måske har scoringen mod FC Midtjylland gjort, at Alexander Lyng får chancen mod Viborg FF.

Kampen spilles klokken 16 på søndag og kan ses på TV 2 Sport og TV 2 Play.

Efter åbent brev fra medarbejdere - nu er det besluttet, hvad der skal ske i sag om dårlig arbejdsmiljø

Foto: Anders Kaas Larsen, TV SYD
Udgivet

Medlemmerne af Fanø Kommunes økonomi- og planudvalg mødtes onsdag for at drøfte et åbent brev fra medarbejderne på rådhuset.

Medlemmerne af økonomi- og planudvalget på Fanø Kommune var onsdag aften samlet ekstraordinært.

Det sker efter, at flere medarbejdere på rådhuset på Fanø i begyndelsen af måneden sendte et åbent brev stilet byrådet, hvor man udtrykte utilfredshed over arbejdsmiljøet på rådhuset, som man følte blev negativt påvirket på grund

- Vi har desværre, senest i forbindelse med budgetforliget 2025, oplevet, hvad det vil sige at være ansatte i en organisation med en politisk ledelse, som ikke respekterer, hvordan rollefordelingen i en kommune bør være, lød det i det åbne brev.

På dagens møde blev medlemmerne af økonomi- og planudvalget enige om at gå i dialog med medarbejdernes repræsentanter. Det fortæller borgmester Frank Jensen (RV) efter mødet.

- Vi er enige om at følge op på deres henvendelse, og der tages dialog med hovedmed (kommunens hovedmedarbejderudvalg red.) om nødvendige præciseringer i personalepolitikken, fortæller han og understreger, at man tager henvendelsen fra medarbejderne meget alvorligt.

Hurtigst muligt

Sagen kom for alvor frem i lyset 1. oktober, da en medarbejder kunne læse i medierne, at hans stilling blev nedlagt. Det skete i forbindelse med, at et flertal i byrådet var blevet enige om budgettet for 2025-2028.

Han fortalte efterfølgende, hvordan han de følgende dage følte ubehag over, hvordan forligspartierne forklarede nedlæggelsen.

- Jeg finder det urimeligt og problematisk, at jeg flere dage i træk kan læse evalueringer af mit arbejde i al offentlighed, sagde han dengang.

Det vides endnu ikke, hvornår man skal mødes med hovedmedarbejderudvalget, men ifølge borgmester Frank Jensen bliver det "hurtigst muligt".

Han kæmper for at bryde tabu efter selv at have været syg

August Skovgaard er i dag kræftfri. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD
Udgivet

Den 26. oktober har de sidste fire år været en dag, som står meget klart i August Skovgaards erindring.

For fire år siden kunne August Skovgaard mærke en unaturlig kugle på sin ene testikel.

Derfor opsøgte han sin læge, og svaret kom præcis den 26. oktober 2020.

- Så fik jeg at vide, at det var kræft, siger August Skovgaard.

Det var en tung besked at modtage.

- Det var virkelig en hård omgang. Jeg var i choktilstand og var bare nødt til at tage tingene en dag ad gangen, siger August Skovgaard.

August Skovgaard var syg i fire måneder, hvor han blandt andet fik to operationer og kemobehandlinger.

#hvadfandensigermanlige

Knap 140 elever fra Vejle Idrætshøjskole satser på at slå rekorden, når der i uge 43 skal samles penge ind til Knæk Cancer. Eleverne har i ugens løb fokus på at bryde tabuer og tale højt om det, som mange ikke tør.

Derfor er hashtagget #hvadfandensigermanlige opstået.

Nøgletal for kræft:

  • 83 procent af alle danskere med en kræftdiagnose overlever deres sygdom i mindst et år.

  • To ud af tre danskere med en kræftdiagnose overlever deres sygdom i fem år eller mere.

De hyppigste kræftformer hos kvinder i 2022:

  • Brystkræft: 5.155

  • Lunge (inkl. luftrør): 2.693

  • Tyktarm: 1.670

  • Modermærke: 1.565

  • Anden hudkræft: 2.412

De hyppigste kræftformer hos mænd i 2022:

  • Prostata: 4.704

  • Lunge (inkl. luftrør): 2.489

  • Tyktarm: 1.526

  • Modermærke: 1.473

  • Anden hudkræft: 2.871

Kilde: Kræftens bekæmpelse

- Det er jo det helt store spørgsmål: Hvad skal man sige, når en, man kender, er syg med kræft?, siger August Skovgaard, og fortsætter:

- Man kan ikke rigtig sige noget forkert, men det er bare meget rarere, hvis folk spørger ind til det og har lyst til at lytte, i stedet for at blive berøringsangste.

Selv har August Skovgaard brugt sit netværk og sin familie til at snakke om at være syg, hvilket har hjulpet ham rigtig meget.

- Jeg har specielt haft nogle gode samtaler med min lillebror, siger August Skovgaard.

Kræftfri

I dag er August Skovgaard kræftfri.

- Lige efter, at jeg var rask, var jeg stadig meget påvirket og især bange for at blive syg igen, siger August Skovgaard, som i dag sommetider stadig kan mærke frygten for, at sygdommen vender tilbage.

- Jeg har det godt i dag, siger August Skovgaard, og fortsætter:

- Det at være syg har formet mig som person, og modgangen har givet mig noget godt med i livet. Det sætter livet i perspektiv på en god måde.

De næste 12 år skal han til kontrol for at sikre, at kræften ikke vender tilbage.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.