Med fem æg i reden er storkepars særlige rugeteknik i fuld gang
Det femte æg er landet i reden i Smedager, og måske kommer der endnu et æg.
I går klokken 20.30 landede det femte æg i reden i Smedager.
I gennemsnit lægger storke mellem fire og seks æg, der er derfor en sandsynlighed for, at et sjette æg kommer til verden.
Storkene ruger fast på æggene efter det tredje æg er lagt. Hvis storkene ruger fast fra det første æg lander, så risikerer forskellen på storkeungerne at blive for markant.
Storkene ruger derfor af og til på de første to æg, hvor de holder dem beskyttet, men ikke for varme. Varme betyder nemlig udvikling.
Derfor ruger storkene først fast på æggene, når tredje æg er kommet til. På den måde udvikler de første tre æg sig i nogenlunde samme hastighed.
Der er derfor også en sammenhæng mellem, at de sidste æg ofte også bliver de svage storkeunger.
Man forventer, at én til to af storkeungerne bliver svage, og i dyreverdens brutale natur bliver de svageste enten efterladt eller slået ihjel.
Jess Frederiksen fra Storkene.dk forventer, at det første æg klækker store Bededag, som falder den 5. maj.
De to storke udnytter tiden fuldt ud, inden livet som storkeforældre går løs.
Harmonisk par
Når hvert æg er blevet lagt i storkereden i Smedager, så har storkeparret Connie og den tyske hanstork fejret det med en lille storkedans.
- Det virker til, at storkeparret er meget forelsket. Det er et harmonisk storkepar, vi har i Smedager, som er gode til at hjælpe hinanden, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk.
Det virker til at storkeparret i Jejsing kan lære noget af Smedagerparret. For ifølge Jess Frederiksen virker det til, at Annika og Clyde ikke er lige så harmoniske.
- Det virker til, at Clyde kun lige kan tolerere Annika. Det er ikke samme kærlige natur, som vi ser i Smedager, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk.
Connie danner i år par med en ny mage - en tysk hanstork fra byen Berne Glüsing.