160 års-dagen for slaget ved Dybbøl fejret med særligt fokus

Sådan så det ud da man tidligere i dag markerede 160 års-dagen for slaget ved Dybbøl.
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 18. april er det 160 år siden, at danske styrker tabte slaget ved Dybbøl til en kombineret styrke af preussiske og østrigske soldater. I år blev det mindet med særlig fokus på de mindretal, der kom ud af grænsens rykken frem og tilbage.

- Danmarks nuværende udseende er et resultat af en række heldigt tabte krige, som historikeren Per Øhrgaard engang har udtrykt det. En af dem var krigen mod Preussen-Østrig i 1864. 

Efter den flyttede grænsen langt op i Jylland, og et stort antal dansksindede endte som mindretal i det, der få år senere blev det tyske kejserrigerige. En stor del vendte tilbage i 1920 efter at Tyskland havde tabt 1.Verdenskrig.

Her ligger 209 tapre danskere. Tyske soldater har æret deres fjender lige efter slaget. Foto: Helena Bendixen, TV SYD

Slaget ved Dybbøl den 18. april 1864 fik altså langtrækkende betydning for Danmark, og derfor fejrer vi det den dag i dag. Slaget afgjorde ikke krigen, men var begyndelsen på enden. Endnu en heldigt tabt krig.

Dybbøl dagen anno 2024

Klokken 8.00 i morges gik Dannebrog til tops ved Dybbøl Mølle. Klokken 10.00 blev der lagt kranse ned på soldatergravene på Dybbøl Banke, hvor nogle af de hårdeste kampe fandt sted, og hvor både danske og tyske soldater ligger begravet.

Faneborg ved krigergravene. Foto: Helena Bendixen, TV SYD

- Det har været spændende at være med og se, hvor meget, der er gjort ud af det, fortæller Alma Elvang, der går i 1.g på Deutsches Gymnasium i Aabenraa.

- Der har været en god stemning, og man har virkeligt fået en fornemmelse af fællesskab, supplerer Emmilie Jordt Venø, som er samme sted fra.

Om et fælles arrangement for tabere og vindere fra så  længe siden og så endda helt unge mennesker, som hende selv, mener Emmilie,:

- Jeg mener, at det er rigtigt vigtigt. For det første for at historien ikke gentager sig, og så for at skabe en følelse af fællesskab her i grænselandet. Vi bor jo ret tæt sammen.

En figurant i tysk uniform med en noget anakronistisk camera obscura.

Der var også æresvagter med fra både Danmark og Tyskland, repræsentanter fra begge lande og deres respektive mindretal.

I år var der særligt fokus på mindretallene, og derfor deltog elever og nogle lærere fra Deutsches Gymnasium i Aabenraa samt fra de to danske gymnasier, Duborg-Skolen i Flensborg og A.P. Møller Skolen i Slesvig. 

Ole Svenson fra Greve udenfor København er en slags rejsende sortkrudtsfigurant, der rejser rundt til genopførelser af slag i de Slesvigske krige i hele landet, og det er mere end 15. gang, han har været med på Dybbøl.

En hilsen fra flådebyen Kiel. Foto: Helena Bendixen, TV SYD

- Jeg synes, det er meget vigtigt at mindes slaget ved Dybbøl, især af hensyn til lokalbefolkningen. De har jo været meget mere berørt af det, end de for eksempel har været i København. Det var vel nærmest dem, der skabte en stemning, så politikeren blev tvunget ud i det, mener Ole Svenson fra Greve.

Slaget ved Dybbøl

Slaget ved Dybbøl 18. april 1864

Efter rømningen af Dannevirke den 5. og 6. februar 1864 drog størstedelen af den danske hær til skanserne ved Dybbøl, en landsby på Sundeved, hvor det slag, der skulle vise sig at blive afgørende for udfaldet af den 2. Slesvigske Krig, blev udkæmpet den 18. april. Slaget endte i et katastrofalt nederlag for Danmark på grund af manglende dansk forberedelse, den danske regerings stædighed og den preussiske hærs overlegenhed. De danske soldaters underlegne forladegeværer gav efterfølgende anledning til en mytedannelse om årsagen til det forsmædelige nederlag. Du kan læse mere om denne myte her.

Baggrund

Fra Dannevirke trak størstedelen af den danske hær sig til skanserne ved Dybbøl. Anlægget havde en strategisk væsentlig betydning, da en dansk hær ved Dybbøl kunne afskære vejen for de fjendtlige tropper nordligere i Jylland. De ti skanser lå højt og dannede på den måde et naturligt forsvar for brohovedet til Sønderborg. Samtidig kunne den danske flåde afskære angreb fra søsiden.

Da de danske tropper ankom, var skanserne imidlertid på ingen måde kampklare. De første danske tropper ankom den 7. februar, og februar måned brugte tropperne på at klargøre skanserne. Da de preussiske tropper begyndte at røre på sig i marts, udgjorde stillingen fortsat en væsentlig hindring. Preusserne gravede brede skyttegrave parallelt med skanselinjen – den første langt tilbage, de næste gradvist tættere og tættere på skanserne, så de til sidst kun var 300 meter fra stillingen. Den 15. marts opstilledes desuden riflede bagladekanoner på Broager Land, som kunne ramme de sydlige skanser i Dybbøl-stillingen rimelig præcist. Dansk artilleris begrænsede rækkevidde betød, at man fra dansk side var ude af stand til at forhindre dette.

Belejringen og det natlige arbejde med at udbedre skaderne på skanserne betød, at flere danske soldater var stærkt nervesvækkede, da granaterne fra den 2. april og 16 dage frem regnede ned over skanserne. Der var ikke længere tid til at foretage udbedringer, og det stod klart for generalstaben, at stillingen ikke kunne holdes. Konseilspræsidenten D.G. Monrad (1811-1887) afviste imidlertid en anmodning om tilbagetrækning, også da den fik tilslutning fra krigsministeren Lundbye. Monrad var af den opfattelse, at Danmark ved de kommende fredsforhandlinger i London ville stå stærkere, hvis man havde vist mod på slagmarken.


Slaget ved Dybbøl den 18. april 1864. Kortet er udarbejdet på baggrund af danske og preussiske kort fra samtiden. Fra: danmarkshistorien.dk

Slaget

Kl. 4 om morgenen den 18. april indledte preusserne et stærkt intensivt bombardement, der varede seks timer. Kl. 10 var de seks sydligste skanser kun jordbunker, og kun enkelte observatører var i skanserne. Resten af tropperne var gået i dækning længere bagude. Det efterfølgende preussiske angreb udløste således et kapløb mod skanserne. Den skanse, der var længst om at falde, holdt i 20 minutter. Efter stormløbet startede evakueringen af de danske tropper til Als, og kl. 14 var slaget forbi. På det tidspunkt havde Danmark tabt næsten 5.000 mand, Preussen omkring 1.200

Umiddelbare følger

Den heroiske indsats fra de danske soldater ved Dybbøl blev bemærket i udlandet. Det er imidlertid blevet fremført, at det formodentlig havde været bedre, om man havde trukket sig tilbage fra stillingerne, da det stod klart, at stillingen ikke kunne holdes. På den måde havde man snydt preusserne for en militær sejr kort før forhandlingerne i London. Den danske regerings stejle holdning blev opretholdt på konferencen i London, hvor den afviste et kompromis om en deling af Slesvig. Det førte til en genoptagelse af krigen, og den 29. juni indtog preusserne Als. Den 11. juli gik den nationalliberale regering af, og en Højre-regering tog over, hvorefter en våbenhvile kom i stand.


Dybbøl mølle sønderskudt, 19. april 1864. Fra: Forsvarsgalleriet

Kilde: danmarkshistorien.dk

Fra klokken 12.30 til 14.30 fortsatte mindedagen i Frihedshallen ved Idrætshøjskolen Sønderborg, stadig med deltagelse af medlemmer af mindretallet og musikalsk ledsagelse af SMUK, Slesvigske Musikkorps. Det hele bundet sammen på danske og tysk af Anders Køpke Christensen fra TV SYD og Simone Mischke fra NDR, der laver programmet Grænzenlos for NDR og TV SYD.

Ole Svenson fra Greve med sit signalhorn. Foto: Helena Bendixen, TV SYD

Nederlaget i 1864 gav den danske nationale stolthed et ordentligt hak i tuden. På den anden side forsatte Preussen og det allierede med at slå Østrig i 1866 og Frankrig i 1870-71, hvorefter det samlede tyske kejserrige under Wilhelm den 1. blev udråbt fra Versailles udenfor Paris.

Tre sejre og ét nederlag

Men de tre sejrrige krige hjalp ikke, for det ene med et andet førte Tysklands sejre til 1. Verdenskrig, som Tyskland tabte, og hvor det nye kejserrige mistede meget af det, de havde vundet 50 år tidligere, for eksempel Nordschleswig, der nu lykkeligvis er kendt som Sønderjylland. Og Danmark var ikke en gang med i krigen. 

Dannebrog på blå baggrund. Foto: Helena Bendixen, TV SYD

Danmarks største: Kæmpe område bliver til naturpark

Palle Holsting har taget initiativ til projektet, der har ledt til udpegningen af naturparken.
Af Alexander Kloppenborg Lunde
Udgivet
I samarbejde med TV2 Østjylland

Området i det østjyske øhav dækker cirka 84.000 hektar. Det er et areal, der er væsentligt større end Bornholm, og som gør det til Danmarks største naturpark.

Sælen, ørreden og marsvinet i vandet, og strandskaden og havørnen der hænger i luften er alle blevet beboere i en ny havnaturpark, Naturpark Svanegrund.

De særlige landskaber langs kysten: strandeng, rørskov og morænelandskab, og de vigtige biotoper på havets bund som stenrev og ålegræs er nu også en del af havnaturparken, der dækker en stor del af de østjyske farvande.

Sandrevet Svanegrunden har lagt navn til den nye naturpark.

Havområdet, der ligger mellem Samsø og Jylland og strækker sig fra toppen af Samsø i øst til bunden af Horsens Fjord i vest, er blevet optaget i Friluftsrådets mærkningsordning: Danske Naturparker.

Afgrænsningsområdet er ikke længere et forslag, men ligger nu fast. Foto: Naturpark Svanegrund

Området i det østjyske øhav dækker ca. 84.000 hektar, et areal der er væsentligt større end Bornholm, og bliver dermed Danmarks største naturpark.

- Det er kæmpestort.

Sådan lyder det fra Palle Holsting, der har taget initiativ til projektet og sidder i byrådet i Odder Kommune for Socialdemokratiet.

Det naturskønne område omkring Gyllingnæs er også en del af Naturpark Svanegrund.

Han taler dog ikke om områdets størrelse, men om bedriften at få området godkendt som pilotnaturpark

- Vi har nu nået vores første mål, så nu kan vi begynde at handle. Vi har allerede skitseret flere projekter, siger Palle Holsting.

Landskaber Naturpark Svanegrund Foto: Palle Holsting
Rørskov ved Snaptun. Foto: Palle Holsting
Landskaber Naturpark Svanegrund Foto: Palle Holsting
Foto: Palle Holsting

Genopretning og formidling af naturen

Palle Holsting og en gruppe frivillige har været drivkraften bag oprettelsen af Naturparken, som skal være med til at sikre og formidle naturen omkring det østjyske øhav.

- Havet lider. Tilstanden bliver mere og mere alvorlig og set i lyset af den store naturperle, der er lige udenfor vores dør, så er det enormt vigtigt, at vi tager fat i det her, og det haster, siger Palle Holsting.

Af Naturpark Svanegrundens ansøgning fremgår også et forslag om at sikre vandgennemstrømning ved Alrødæmningen.

Det er målet, at man med den nye status som naturpark kan hjælpe havmiljøet og styrke den eksisterende beskyttelse af naturen og biodiversiteten i området, og kan foretage naturgenopretning, ved at styrke projekter som genetablering af stenrev og udplantning af ålegræs.

Derfor er flere af de grupper, der allerede foretager arbejde med naturgenopretning, som eksempelvis Stenrevsgruppen i Hou, også blandt naturparkens samarbejdspartnere.

Stenrevsgruppen i Hou fik lavet et stenrev ud for kysten i Hou.

En del af formålet med Naturpark Svanegrunden er også at formidle de udfordringer, som havmiljøet har, for at gøre opmærksom på behovet for naturbeskyttelse.

Derfor er det som en del af naturparkens ansøgning blevet foreslået, at der oprettes en række infostationer langs kysterne og fire "Havets Huse" i Hou, Mårup, Snaptun og Horsens, hvor man skal kunne gå ind og få formidling om områderne på en spændende og engagerende måde.

Allerede beskyttet

En stor del af Naturpark Svanegrund er allerede beskyttet område. Natura 2000-områderne 56, 58 og 59 ligger nemlig allerede indenfor området og over halvdelen af arealet er derfor allerede beskyttet. 

Naturpark Svanegrunds afgrænsning. Beskyttede arealer i form af Natura 2000 og fredede arealer vist med grønt. Foto: Naturpark Svanegrund.

Hvilket også er en af kriterierne, Danske Naturparker skal leve op til.

- Hvad betyder statussen som naturpark så konkret, man kan gøre for området, som man ikke kunne før?

- Ambitionen er, at vi nu kan formidle og lave en mere systematisk registrering af, hvad der foregår i områderne. De Natura 2000-områder, der er nu, er mere af navn end af gavn, så derfor kan det her være med til, at vi kan beskytte nogen områder noget bedre, siger Palle Holsting.

I Horsens Fjord har en gruppe frivillige allerede været igang med at udplante ålegræs.


- Natura 2000 er i virkeligheden en meget lav beskyttelse. Derfor skal vi ind, sammen med borgerne og definere, hvordan vi kan beskytte de her områder endnu mere.

Pilotnaturpark

Foreløbigt er området udpeget som pilotnaturpark, da projektet endnu ikke lever op til alle Friluftsrådets ti kriterier for at være en naturpark, men der arbejdes på sagen.

Kriterier for Danske Naturparker

  • Danske Naturparker er Friluftsrådets mærkningsordning for større sammenhængende naturområder af regional eller national betydning.

  • For at blive optaget som naturpark er der 10 kriterier, der skal opfyldes. Blandt andet skal minimum 50 procent af naturparkens areal være beskyttet natur, og naturparken skal være forankret lokalt gennem inddragelse af borgere og lodsejere.

  • Som pilotnaturpark skal man opfylde 7 af de 10 kriterier, hvis man kan sandsynliggøre, at alle 10 kriterier vil være opfyldt efter en årrække.

  • Frivillighed er et bærende element for Danske Naturparker, og udvikling af naturparkerne skal ske nedefra. Det betyder, at alle lodsejere, foreninger, borgere og andre interessenter involveret i en naturpark selv bestemmer, hvilke projekter og tiltag man vil deltage i.

  • Mærkningen gælder i fem år. Herefter skal parkerne genmærkes.

  • Der eksisterer 18 naturparker og pilotnaturparker fordelt over hele landet.

Kilde: Friluftsrådet

- De sidste kriterier, vi mangler, er at kommunerne endeligt godkender det og kommer med, forklarer Palle Holsting.

Endelaves kyster bliver også en del af Naturpark Svanegrund.

Foreløbigt indgår Odder Kommune, Hedensted Kommune og Samsø Kommune i samarbejdet, og borgmestrene i alle tre kommuner har udtrykt begejstring for naturparken, men der skal indgås endelige aftaler om fordelingen af ressourcer. Og så er forhåbningen at Horsens Kommune også vil blive en del af samarbejdet.

Bestyrelsen forventer, at det vil tage et års tid, før de kan ansøge om status som fuldgyldig Naturpark.

En flybillet gav hende det, hun brændende ønskede sig i ti år

Foto: Julie Rasmussen, TV SYD
Udgivet

I ti år har Sissel Møllers civilstatus været den samme. Single. Til en familiesammenkomst i november 2023 blev hun ramt af en stor længsel efter kærligheden. Kort efter begyndte en lang, uventet kærlighedsrejse.

Den årlige æbleskivedag hos Sissel Møllers forældre var kommet. På tiende år troppede hun op alene. Det var ikke uvant for hende. Alligevel føltes det anderledes.

Når hun kiggede sig omkring, så hun kun par og familier. Hendes to brødre sad med hver deres kone og børn.

- Hvad er der galt?

Sådan lød spørgsmålet fra Sissel Møllers mor, der forsøgte at trøste sin datter i baggangen.

Sissel Møller og sin mor Foto: Privatfoto

Snøftende stod Sissel Møller og havde svært ved at sætte ord på, hvad der trykkede.

Alligevel vidste hun, at det var en følelse af ensomhed og forkerthed, der fyldte. Hun var 29 år og single.

- Jeg var igen, igen, igen den, som bare kom alene og gik hjem alene, og det blev jeg ramt af, siger hun.

Dagen efter delte hun et opslag på sin Instagram med sine flere tusind følgere.

Her beskrev hun hele seancen, hun havde oplevet hos sine forældre, fordi hun tænkte, at der måtte sidde andre i samme situation som hende.

- Jeg ved, der er mange, der kan lide at læse personlige opslag, fordi de kan sætte sig ind i det. Det er rart at vide, at man ikke er den eneste, der kan have det svært, siger hun.

Opslaget blev modtaget med flere likes og varme kommentarer fra hendes følgere, og flere stod i en situation, der mindede om hendes.

Andre bakkede hende op i søgen efter kærligheden.

I en af kommentarerne stod der, at hun måske kunne være så heldig at få sin kommende partner i julegave.

En vild kærlighedsrejse begynder

En aften i december 2023 lignede mange andre. Singlekvinden swipede tommelfingeren fra side til side på sin telefon. Den ene mand dukkede op efter den anden.

Sissel Møller havde ikke haft succes med dating-appen. Hun havde været på utallige Tinder-dates, men efter en eller to dates med den samme mand, havde det oftest vist sig, at der ikke var potentiale til et parforhold.

Pludselig dukkede Mads Olsen op på hendes skærm. Pilot. Bor i Malaga. Men er i Danmark lige nu - få kilometer fra hende.

I starten blev Mads Olsen dækket til med en pilot-emoji på Sissel Møllers Instagram, fordi han ikke ønskede at blive genkendt af de 70 tusind følgere, hun havde. Foto: Privatfoto

De viste begge interesse for hinanden på dating-appen og her begyndte en samtale, der skulle vise sig at fortsætte længe.

- Tinder er ret overfladisk og i første omgang tænkte jeg ikke, at han så spor interessant ud på sine billeder, men jeg ville alligevel give det et forsøg, siger hun.

Første møde med piloten

Mads Olsen befandt sig i Billund. Han var taget til Danmark, fordi han skulle besøge sin familie.

Sissel Møller befandt sig i Horsens, hvor hun boede.

- I mit hoved tænkte jeg, at daten ville forløbe som alle de andre. Vi mødes, går en kort tur, og så er det nok det, siger hun.

Efter to timer blev hun alligevel overrasket. Snakken flød.

De blev enige om at fortsætte deres date på en café, fordi det blev for koldt at gå rundt i decembervejret.

Jeg tog ordene til mig, fordi min far aldrig plejede at blande sig i mit datingliv

Sissel Møller

Det var i de ti singleår aldrig sket, at en Tinder-date var fortsat på en café. Den stoppede altid ved gåturen efter en time.

- Jeg var glad. Vi snakkede vildt godt sammen og havde samme humor, siger hun.

Der var bare ét problem. Mads Olsen skulle tilbage til Spanien dagen efter deres første date.

De udviste begge interesse for hinanden, men havde ikke meget tid at give af. Sissel Møller skulle arbejde den dag, Mads Olsen skulle flyve. De så hinanden kort til endnu en date, inden han forlod landet.

Anden date foregik på Sissel Møllers løbetur, hvor Mads Olsen cyklede ved siden af hende. Foto: Privatfoto

Her flød samtalen endnu engang af sig selv, men Mads Olsen måtte snart vinke farvel til Danmark. De kunne begge mærke, at de langt fra var færdige med at lære hinanden at kende.

Efter to dates tog Sissel Møller chancen og bestilte en flybillet til Malaga.

- Han kunne i princippet være en skør mand, men jeg følte bare sådan en ro ved ham, og så tænkte jeg, det nok skulle gå, siger hun.

Juleaften blev tredje date i Spanien

Dagen inden hun skulle hoppe på flyet og drage mod Malaga, tog hun hjem til sine forældre for at sige farvel.

På vej ud af døren sagde hendes far, at nu skulle hun gå 100 procent ind i det denne gang.

- Jeg tog ordene til mig, fordi min far aldrig plejede at blande sig i mit datingliv, fortæller Sissel Møller.

Sissel Møller, Sisstiss på Instagram, delte den 18. december på sin profil, at hun skulle drage mod Malaga for at se Mads Olsen til en tredje date. Foto: Privatfoto

På flyveturen var hun spændt på, hvad der skulle ske, og hvordan deres relation ville komme til at udvikle sig. Hun havde ikke de store forhåbninger, men tænkte i stedet, at det ville blive sjovt og spændende at opleve.

En uge gik. Lange samtaler, varme, Malaga.

I modsætning til Danmark, hvor stormen Pia rasede. Selvom det godt kunne lade sig gøre at flyve hjem, så var det alligevel en god grund til at blive i Spanien.

Det eneste problem var, at juleaften lå lige rundt om hjørnet. Hvis hun blev, kunne hun ikke være hjemme til jul, når hendes familie ville danse om juletræet og sidde om bordet og spise julemad.

- Jeg ringede hjem til mine forældre og spurgte dem, om det var okay, hvis jeg ikke kom hjem til jul. De sagde, at selvfølgelig var det okay, fortæller Sissel Møller.

Julen i Spanien blev fejret med et lidt alternativt juletræ, end hvad Sissel Møller er vant til hjemmefra. Foto: Privatfoto

Juleaften 2023 blev med Mads Olsen i Malaga. Siden deres tredje date og juleaften sammen har deres forhold kun udviklet sig og taget fart.

Sissel Møller er klar over, at hendes fars råd om at give forholdet en ordentlig chance var vigtig, for at det kunne blomstre til det, det er i dag.

- Hvis man finder en person, som man kan se sig selv sammen med, så skal man holde ved og give det en ordentlig chance, selvom man tænker, at der måske er noget andet derude, der kunne være bedre, siger hun.

Parret er igen i Spanien for at fejre juleaften sammen. Foto: Privatfoto

Men Sissel har holdt fast i sin Mads.

I dag har parret netop skrevet under på et hus sammen i Spanien.

Sissel Møller er ved at pakke sin lejlighed ned i Horsens, og så overtager de huset i starten af april 2025.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Opdater dit cookietilsagn her” i bunden af siden. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
Chartbeat
_cbt Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
ebx_webtag_ Echobox
userId tvsyd.dk

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
csrftoken instagram.com
bcookie LinkedIn
bscookie LinkedIn
csrftoken instagram.com
JSESSIONID LinkedIn
jwplayer.bandwidthEstimate tvsyd.dk
jwplayerLocalId tvsyd.dk
lang LinkedIn
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
LAST_RESULT_ENTRY_KEY youtube.com
li_gc LinkedIn
lidc LinkedIn
tableau_locale public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale public.tableau.com

Ikke tildelte cookies

Disse cookies er endnu ikke blevet kategoriseret. Vi arbejder på at identificere deres formål og sikre, at de respekterer dine privatlivsindstillinger.

Navn Udbyder
_clsk tvsyd.dk
pusherTransportTLS no-domain
sentryReplaySession no-domain
tv_syd_session tvsyd.dk

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
app_banner_enabled tvsyd.dk
breaking tvsyd.dk
breaking_banner_dismissed tvsyd.dk
CookieConsent tvsyd.dk
frequencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyLastVisitV2 tvsyd.dk
tv2reg_cookie_consent tvsyd.dk
visitedPagesV2 tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2 tvsyd.dk
XSRF-TOKEN tvsyd.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
remote_sid youtube.com
sp_landing spotify.com
sp_t spotify.com
TESTCOOKIESENABLED youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com
VISITOR_PRIVACY_METADATA youtube.com
YSC youtube.com