Mad med Mads og David - Rødtunge i vin
Mads har hentet liflige hvidvine hos Vejrhøj Vingaard. David damper rødtunger i vinen og laver en hvidvins-sauce med asier.
Mads har hentet liflige hvidvine hos Vejrhøj Vingaard. David damper rødtunger i vinen og laver en hvidvins-sauce med asier.
Mads har besøgt gården Tvingbro nær Præstø, som har 280 jersey-køer. Mælken bruges til Riberhus ost og osten bruger David både som fyld i stegt kylling, som tern i en salat og som en del af en kold ostedressing.
Mads har hentet noget så eksotisk som Alpaca-pølse og røget Alpaca kød og forventer en sydamerikansk ret, der kan matche. Men David har fået en pasta-maskine og vil derfor hellere lave frisk Alpaca-pasta.
Mads har fået en roastbeef med fra Velfærdskød på Møn, som også har givet ham en pose kartofler med. Så David steger en klassisk roastbeef og serverer den med kartoffelmos, bløde løg og kartoffelbåde stegt i andefedt. Mads er godt tilfreds.
Mads har fået en lammeryg og et stykke røget lammekølle med fra BR Landbrug på Stevns. David serverer ryg og mørbrad med en rygende varm ratatouille.
Mads har oksebryst med fra den lille kvægrace Dexter. David braisere stegen med øl i tre timer - lang tid at vente, men sikke en kraftig sovs, det giver. Er det godt med kartofler til? SIkkert, men David laver blomkålsris til, og det er genialt.
Mads har besøgt Arvelund Æg på Nordfalster og fået en helt særlig samling dobbelt-blommede æg med til David. De mørkegule blommer lægges ovenpå en ret af flødedampet torsk med spidskål og stenbiderrogn.
Cæcar-salat er en særlig salat udviklet i Mexico af en italiener. David har dog nogle få ændringer - eller faktisk så mange, at det er svært at genkende andet end olivenolie, salt og peber. Men der er masser af ost - og det er jo altid godt.
En klassisk gammel ret er indbagte porrer. Så klassisk at Mads slet ikke kender den - og David aldrig har prøvet at lave den før. Men med det lækre hakkede svine kød fra Røsnæs Duroc kan det jo næsten ikke gå galt.
Davids svigermor er fra Chile, og en af hendes specialiteter er tomat-salaten Pebre, med masser stærk chilisalsa. Og den passer perfekt til det lækre milde kaninkød, Mads har fået med fra Skortskær Besøgsgård i Havnsø.
Mads har besøgt Højvang Gourmet, der har gotlandske får. Og David tænker, at lammekød hører påsken til - asparges hører foråret til - og oliven hører bare til. Kombinationen er himmelsk - også selvom stenene driller lidt.
Fra SURI i Holbæk har Mads fået friskfangede fjordrejer fra Holbæk fjord og en tykmavset pighvar fra Sjællands Odde. David laver en forårsagtig fiskeanretning, mens Mads piller og piller og piller de bitte små genstridige fjordrejer.
Mads har fået kaffe med fra Lokalristeriet i Sorø, og David føler sig inspireret til en helt klassisk Tiramisu med tilhørende kaffe-cocktail. Mads skal skille æggeblommerne fra hviderne, men kræver at Mika ikke filmer operationen.
Mads har besøgt Langebjerggaard og fået en hane af den særlige franske race La Bresse. David mindes straks den bedste Coq au vin, han nogensinde har fået, dengang han var kokkeelev i Frankrig. Den kan ikke gøres efter - men man kan forsøge.
Mads ville være helt sikker på dessert og har derfor fået chokolade med fra Bruuns Chokolade i Sorø. David ser ingen anden udvej end at lave en cheesecake med chokoladebund og chokoladepynt. Men han har også et eksperiment med, der skal prøves.
David laver en sommerlig version af en klassisk fransk ret med pocherede æg. Mads kæmper med den nærmest umulige opgave at få lavet tre smukt pocherede æg - og det lykkes..... næsten.
Mads har fået hjemmelavet is fra Holmegaard Ismageri med til David og tænker dermed, at det ikke KAN blive bedre. Men det kan det, for David tilsætter chokolade, jordbær og ikke mindst alkohol.
Mads har hornfisk med hjem fra Kramnitze på Lolland og frygter nu pillearbejdet med de mange ben. Og med god grund. For David sætter straks Mads i gang med filleteringen, mens han selv laver en frisk tomatsalat og kartoffelmos dertil.
I Slagelse ligger et kæmpefrysehus med blandt meget andet frosne fisk fra hele verden på hylderne. Og Mads har fået kæmpe store tiger-rejer med, som Davd griller i Mads' have og serverer med nudler og chilidressing.
Fra en af regionens mindste kød-udsalg på Enø får Mads en cuvette fra en ung Jersey malkeko med til David. Den ryger lige i ovnen med en halv flaske hvidvin, og David serverer den med stegte padrons og broccolini.
Mads elsker kartofler og bacon - og fordi David holder så meget af Mads, er det lige netop, hvad dagens ret består af. Brændende kærlighed lavet på nye danske kartofler fra gården Strandlyst i Odsherred.
Mads og David er ikke bare nogle madører - det viser sig, at de også er nogle isører. I hvert fald når det gælder frugtige desserter baseret på Isøre Is fra Nykøbing Sjælland.
Nye danske kartofler kan jo faktisk bare spises alene med lidt smør - men David giver den ekstra gas med kammuslinger, asparges og en masse krydderurter til en rigtig sommerret.
Mads og David er på besøg i en smuk have i Bakkebølle nær Vordingborg. Mads har frisk salat med fra Sydkysthaven ikke så langt derfra. David giver Mads lov til at banke nogle kyllingebryst flade, inden de kommer på grillen til en let sommerret.
David eksperimenterer med en ekstravagant burger af kronhjortekød fra Strids Mølle ved Jyderup. Og da Mads insisterer på, at de medbragte kronhjorte pølser også skal på grillen, kommer de også i burgeren til sidst.
Vi er igen på besøg i Bakkebølle, hvor grillen er tændt på terrassen. Mads har fået hakkekød fra frilandsgrise og naturplejekøer fra Skovmarksgården nær Faxe, og David bruger det til kebab med grillet grønt og havens krydderier.
Med babyfennikel og ærteskud fra Bosai Idrætshøjskole ved Præstø vil David servere til en havtaskehale, der får en tur i stenovnen i haven i Bakkebølle, hvor vi er på besøg. Men Mads synes, der mangler noget, og han kaster sig ud i en halsbrækkende biljagt.
Mads og David har fået lov til at låne en smuk have i Sneslev, hvor de tænder op i den store grill og laver store bøffer. David understreger, at hans kryddersmør IKKE er en bearnaise-sauce - men har dermed alligevel indikeret, at det næsten er.
Mads har hentet honning nær Kalundborg, når han sammen med David igen skal lave mad i haven i Sneslev. Havens ejer viser sig at have Danmarks største samling af rom, så både kotelet-marinaden og salaten får et skvæt af de gyldne dråber.
Mads og David er igen klar i den smukke have i Sneslev, som de har fået lov at låne. Mads har hentet asparges fra Jonsholm nær Vordingborg, og dem serverer David på tre forskellige måder til grillet jomfruhummer. Så bliver det ikke mere sommer!
David påstår, at dette bliver det bedste program nogensinde - oven i købet med gourmet-mad. Mads nærmest modarbejder projektet, men de to enes til sidst om, at den lækre lam fra Holbæk er "landlig-gourmet" og programmet ligger på en top 500.
Mads har hentet røgvarer fra Den gamle Digegaard nær Kramnitze på Lolland. David laver en rigtig sommerret med røget laks og røget torskerogn, som kan få alle til at ønske at sommeren aldrig slutter.
Mads har fået en oksesteg fra Galloway-køer, der har hygget sig på engene ved Sorø Sø. David laver den på typisk skotsk-italiensk-spansk maner med pesto, padrons og grønne tomater.
David får lidt af en udfordring, da Mads kommer med forskellige juicer fra Seimei i Nakskov. Men inden længe har han tryllet en lækker, frisk frugt-dessert frem - og oven i købet med en forfriskende drink til.
Mads er meget optaget af en ultra stærk chilipølse, han har fået fra slagteren i Falkerslev på Falster. David vil dog ikke røre dem med en ildtang og laver i stedet sunde hotdogs med de almindelige gourmetpølser. Men Mads lader sig ikke stoppe.
Det er 10 år siden, Mads og David lavede deres første madprogram sammen. Det fejrer de ved selv at sætte sig i sofaen og se gamle klip fra de mere end 450 programmer, det er blevet til siden.
Mads får i den grad fedtede fingre, når David sætter ham til at panere. Det bliver til en slags italiensk version af en Wienerschnitzel - en såkaldt Milanese - men på en David-agtig måde, naturligvis.
Mads får i den grad fedtede fingre, når David sætter ham til at panere koteletter af Durocgris. David tilbereder kål i lange baner fra Svinningegård på Sydsjælland - men det er nu nok en enkelt lille chili, der løber med opmærksomheden.
Mads har hentet liflige hvidvine hos Vejrhøj Vingaard. David damper rødtunger i vinen og laver en hvidvins-sauce med asier.
Nye danske kartofler kan jo faktisk bare spises alene med lidt smør - men David giver den ekstra gas med kammuslinger, asparges og en masse krydderurter til en rigtig sommerret.
David laver ikke bare een, men hele to drinks til Mads, som har Æblecider med fra Bjerregården ved Holbæk. Og ikke nok med det: Han topper det med æblemuffins. Ikke underligt, at Mads er i strålende humør.
Mads har hentet nogle kæmpe store kartofler fra Skovsnæs Kartofler i Maribo. De er perfekte til hjemmelavede pomfritter og en stor gryde muslinger i cider-sauce.
David har planlagt en fiskeret, fordi Mads kommer med hvidvin og rosé. Men Mads er ikke glad for udsigten til fisk med bulgur og gulerødder. Så David rydder bordet, og laver i stedet en æblekage med nutella. Og så er Mads glad igen.
Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.
Hvis David helt selv kan bestemme, så kommer der fisk på menuen. Og idag serverer han de stegte rødfiske filetter med svampe i flødesovs. Mads brokker sig næsten ikke.
Biksemad er noget man plejer at lave af rester. Men David bruger det lækreste fårekød Jernløsegården ved Holbæk og steger det med røget lammekød.
David vil gerne have Mads til at lave pandekager, mens David selv laver varme blommer i mjød. Selvom dejen driller lykkes det Mads at lave nogle rimeligt gode pandekager, som gør sig godt til det lune tilbehør.
Nu skal vi I køkkenet med Mads og David, der kæmper hårdt for at få en kasserolle-ret med kødbøller til at blive til rigtig julemad.
Er paneret fisk med skyrdressing egentlig en rigtig juleret? De fleste vil nok sige nej, men Mads og David insisterer på, at det er det.
Det her er måske den mest enkle fiskeret, der samtidig er super elegant og ikke behøver koste en herregård.
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.
Du kan altid ændre dine præferencer senere.
Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her
Navn | Udbyder |
---|---|
CookieConsent | tvsyd.dk |
__whplayCrate | tvsyd.dk |
__whseenVerticalVideosCrate | tvsyd.dk |
frequencyCategoryV2 | tvsyd.dk |
recencyCategoryV2 | tvsyd.dk |
recencyLastVisitV2 | tvsyd.dk |
visitHistoryFrequencyV2 | tvsyd.dk |
visitedPagesV2 | tvsyd.dk |
Navn | Udbyder |
---|---|
JSESSIONID | |
bcookie | |
bscookie | |
csrftoken | instagram.com |
lang | |
li_gc | |
lidc |
Navn | Udbyder |
---|---|
LAST_RESULT_ENTRY_KEY | YouTube |
Navn | Udbyder |
---|---|
NID |
Navn | Udbyder |
---|---|
_cb | Chartbeat |
_cb | Chartbeat |
_cb_expires | Chartbeat |
Chartbeat | |
_cb_svref | Chartbeat |
_cb_svref | Chartbeat |
_cb_svref_expires | Chartbeat |
_cbt | Chartbeat |
Chartbeat | |
_chartbeat2 | Chartbeat |
_chartbeat2 | Chartbeat |
_chartbeat2_expires | Chartbeat |
_chartbeat4 | Chartbeat |
_chartbeat4 | Chartbeat |
_chartbeat4_expires | Chartbeat |
_v__cb_cp | Chartbeat |
_v__cb_cp | Chartbeat |
_v__cb_cp_expires | Chartbeat |
_v__chartbeat3 | Chartbeat |
_v__chartbeat3 | Chartbeat |
_v__chartbeat3_expires | Chartbeat |
ebx_webtag_ | Echobox |
userId | tvsyd.dk |
Navn | Udbyder |
---|---|
sp_landing | spotify.com |
sp_t | spotify.com |
tableau_locale | public.tableau.com |
tableau_public_negotiated_locale | public.tableau.com |