Lægevalgskaos i Hedensted: - Det er dybt beklageligt
Lægevalg i Hedensted Kommune skabte store problemer. Region Midtjylland og Hedensted Kommune er ærgerlige over situationen.
Tirsdag klokken 10 kunne borgere i Hedensted Kommune vælge ny læge. Desværre foregik det langt fra smertefrit.
IT-systemet, hvorigennem de 15.000 Hedensted-borgere skulle vælge læge, brød sammen, og derfor valfartede folk i hundredvis til Borgerservice i Hedensted, og flere tusinde kimede Borgerservice ned på telefonlinjen.
Frit lægevalg
Hun er dog ikke ærgerlig over, at Hedensted-borgerne potentielt skulle skifte læge i går.
- Vi ønsker fra regionens side at gøre det klart, at alle skal have lige muligheder for at vælge læge, og derfor blev vi nødt til at gøre det på denne måde, siger Else Søjmark.
Misforståelser mellem kommunen og regionen
Ifølge Else Søjmark har regionen og Hedensted Kommune haft en fin dialog frem mod lægevalget.
- Mit indtryk har været, at der ville være sat ekstra mandskab på ved borgerservice tirsdag for at imødekomme eventuelle udfordringer ved lægevalget, siger hun og fortsætter:
- Jeg kan kun beklage, hvis der har været nogle misforståelser.
Jeg synes, regionen trak lidt på skulderene og bare smed ansvaret fra sig.
Ole Vind, borgmester, Hedensted Kommune.
Trækker på skulderen
Borgmester i Hedensted Kommune Ole Vind er ikke tilfreds med den måde, Region Midtjylland har håndteret situationen.
Han mener, at de, der træffer beslutningen, har ansvaret, og i dette tilfælde er det regionen, der har valgt, at lægevalg skal foregå på denne måde, og derfor burde de have løst opgaven bedre.
- Jeg synes, regionen trak lidt på skulderene og bare smed ansvaret fra sig. Hvis de i det mindste havde tilbudt at hjælpe os med mandskab på dagen, kunne det måske have hjulpet, men det gjorde de ikke, siger Ole Vind.
Håb for fremtiden
- Jeg håber, at vi i fremtiden kan gøre det på en bedre måde, så der er en stærkere dialog og samarbejde med regionen. På den måde kan vi måske undgå situationer, som det vi oplevede i går, siger Ole Vind.
Else Søjmark, formand for nære sundhedstilbud i Region Midtjylland, håber også, at man i fremtiden kan undgå situationer som gårsdagens.
- På vores kommende møder i udvalget vil vi diskutere fremtidige metoder for lægevalg, og er der noget, vi kan ændre og justere ved, så gør vi selvfølgelig det, siger Else Søjmark og understreger, at regionen udelukkende har et ønske om et godt samarbejde med kommunen til gavn for borgerne.