Dagligvaregigant opkøber Aarstiderne

Foto: Aarstiderne
Af Ritzau
Udgivet

Aarstiderne, som er kendt for sine måltidskasser, bliver nu opkøbt af Dagrofa. Aarstiderne startede i Barritskov ved Juelsminde.

Dagrofa, som står bag kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, har underskrevet en aftale om at købe måltidskassefirmaet Aarstiderne.

Det oplyser Dagrofa i en pressemeddelelse.

- Vi har en ambition om at blive den stærkeste inden for økologi, lokale varer og højkvalitetsprodukter. Og der er Aarstiderne et perfekt match, siger koncernchef i Dagrofa Tomas Pietrangeli.

Dagrofa ønsker ikke at oplyse købsprisen, og handlen er betinget af, at den bliver godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Da handlen endnu ikke er godkendt, er det begrænset, hvad der kan siges om fremtidige planer, fortæller Tomas Pietrangeli.

Men Aarstiderne skal fortsætte som sit eget brand og fortsat levere blandt andet måltidskasser og frugt- og grøntkasser. Og gennem Dagrofa skal Aarstiderne gerne udbredes til endnu flere forbrugere.

- Vi berører rigtig mange danskere i Dagrofa. Så i forhold til at udbrede Aarstiderne til endnu flere danskere har Dagrofa en muskel, som Aarstiderne kan få noget ud af, siger Tomas Pietrangeli.

- Og vi får noget ud af den kæmpe innovationskraft, den ånd og de fantastiske varer, som er oparbejdet i Aarstiderne. Så der er en kæmpe gevinst der, lyder det videre.

Købsaftalen inkluderer rettighederne til brandet samt omkring 260 medarbejdere.

Aarstiderne blev etableret i 1999 af Thomas Harttung og Søren Ejlersen.

Virksomheden startede med at levere kasser med grøntsager fra mindre avlere suppleret med kød, fisk og kolonialvarer. Efterfølgende er Aarstiderne også begyndt at sælge måltidskasser og dagligvarer online.

Det gik hårdt ud over Aarstidernes finanser, da inflationen tog fart i løbet af 2022, og året endte med et underskud på knap 35 millioner kroner.

I 2023 fik virksomheden dog vendt de røde tal og endte med et overskud på 10 millioner kroner.

I årsregnskabet skrev ledelsen, at forretningen var kommet tilbage i sort gennem streng styring af omkostningerne, effektivisering af driften og fokus på kernekompetencer.

I april trådte Aarstidernes mangeårige administrerende direktør Annette Hartvig Bohé tilbage. I dag sidder Heidi Boye, som tidligere har været landedirektør i Too Good To Go, på posten.

Dagrofa ejer foruden en række dagligvarekæder også Dagrofa Foodservice, Dagrofa Logistik og en række producentvirksomheder.

I 2023 omsatte Dagrofa for 19,4 milliarder kroner og havde en indtjening på 89 millioner kroner.

I juli meddelte en anden dagligvarekoncern - Salling Group - at den havde købt de resterende aktier i måltidskassefirmaet Skagenfood.

I 2017 købte Salling Group 80 procent af Skagenfood, og to år senere købte koncernen yderligere 10 procent.

Danmarks største logistikcenter vil føre 600 arbejdspladser med sig

Taulov Dry Port. Foto: ADP A/S
Udgivet

Når det 200.000 kvadratmeter store lager- og logistikcenter åbner ved Taulov i senest 2035, vil det være Danmarks største af sin slags.

Det skriver Taulov Dry Port, der er under havneselskabet ADP A/S, der driver havnene i Fredericia og Nyborg og understøtter 9.000 arbejdspladser.

Men dét tal vil altså stige med 600, når det store center udvider med 200.000 kvadratmeter i tillæg til de allerede 300.000 kvadratmeter faciliteter i Hertugens Kvarter ved Taulov.

Når centret står færdigt vil der dermed være 500.000 kvadratmeter under samme tag svarende til 70 fodboldbaner.

– (...) Taulov Dry Port er placeret i Trekantområdet med en mangfoldig infrastruktur. (...) TDP er ligeledes knyttet direkte op på E45, E20 og har to jernbaneterminaler koblet sammen med havnen samt er i direkte relation til Billund Lufthavn, Rune D. Rasmussen, adm. direktør ADP A/S.

Et sæt strikkepinde skal få børn og unge til at finde indre ro

Udgivet

Strikkefestival har fået 1,2 millioner kroner, der skal bruges til at skabe nye projekter til en målgruppe, som er svær at få fat på.

Et helt nyt område med det knap så sønderjyske navn "Knitters Space" blev her i weekenden præsenteret på strikkefestivallen Masker i Marsken, der foregår i Højer og Ballum.

Bag navnet gemmer der sig et ungeunivers, som initiativtagerne til festivallen gerne vil have flere børn og unge til at bruge.

- Vi vil rigtig gerne være med til at vise, hvad håndarbejde kan gøre for dem, fortæller Kirsten Von Wildenradt, der er projektleder ved Masker i Marsken.

Festivalen blev i år besøgt at 3000 gæster. De 100 af dem var børn og unge. Foto: Ole Møller, TV SYD

Hjernen finder ro

Strikkefestivallen blev i år afholdt for tredje gang og vil fremover gerne forsøge at skabe bedre trivsel blandt unge op til 25 år ved at give dem et stykke strikketøj i hånden.

- Når man sidder med strikketøj, kan man ikke gøre så meget andet, og det gør, at ens hjerne slår lidt fra og man får en indre ro, som er sund, siger Kirsten Von Wildenradt.

Festivalen har fået 1,2 millioner kroner i støtte fra Landdistriktspuljen, og pengene de skal bruges til at øge trivsel og skabe flere fællesskaber, hvor det ikke gælder om at præstere.

Sofie Corydon har strikket i mange år. Foto: Ole Møller, TV SYD

Unge får mange indtryk

Blandt de godt 100 børn og unge, der her i weekenden tog i mod tilbuddet om gratis adgang til festivalen, var Sofie Corydon, der kommer fra Løgumkloster.

Hun har strikket i mange år og kan godt genkende hvad strikketøj kan gøre.

- Hvis man sidder ved telefonen, er der hele tiden nye indtryk, men her sidder man med et stykke snor og en pind. Det tvinger hjernen til at slappe af og komme ned i gear, fortæller Sofie Corydon.

Svært at fange de unge

Siden tiden med corona er flere begyndt at strikke og hækle. Men det har hidtil været lidt svært at få fat på de unge.

Det håber festivalen kan lykkes nu, og pengene de skal også bruges i den periode, hvor der ikke er festival.

Foreningen bag vil også iværksætte en række samarbejder med pædagoguddannelser, gymnasier, folkeskoler og børnehaver i lokalområdet.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.