1.389 ansøgere til ny lægeuddannelse i Esbjerg - kun plads til 32
Til september næste år åbner en ny kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg. Alle 32 pladser er besat, trods det at Esbjerg som studieby står til tilbagegang.
Trods tendensen til, at de unge hellere vil til de store byer som København, Aarhus og Odense for at uddanne sig, ser det ud til, at der bliver fuldt hus på den nye kandidatuddannelse i medicin på Syddansk Universitet, der får til huse i Esbjerg og åbner næste år.
Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.
Medicinuddannelsen i Esbjerg fik i alt 1.389 ansøgere og har plads til 32 studerende på studiet, som begynder til september næste år.
Det er den første gruppe af studerende, som selv har kunnet vælge at gennemføre kandidatdelen af uddannelsen i Esbjerg.
Stor glæde over optaget
- Det er en fantastisk nyhed. Det er svært at se dette som andet end et tegn på, at det kan lykkes at få søgning til attraktive uddannelser uden for København, Aarhus og Odense, siger Per Busk, der er administrerende sygehusdirektør på Sydvestjysk Sygehus, i meddelelsen.
Manglen på læger i Danmark og især i yderområderne fik den daværende VLAK-regering i 2018 til at oprettet nye kandidatuddannelser i medicin i både Esbjerg og Køge.
Al erfaring viser nemlig, at flere studerende slår sig ned i de områder, hvor de også tager deres uddannelse. Det er blandt andet sket i Aalborg, hvor de første lægestuderende begyndte på Aalborg Universitet i 2010. Og succesraten er overbevisende: cirka 80 procent af de udklækkede læger er blevet i regionen.
Oplæring i trygge rammer
- Vores tanker og ambitioner på de studerendes vegne har mødt genklang, konkluderer lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus, Anna-Marie Bloch Münster og fortsætter:
- Vi har lagt mange kræfter i at bygge vores uddannelse op, så der er lagt mest mulig vægt på kliniknær læring i trygge rammer. Det er centralt at lette overgangen fra livet som stud.med. til livet som cand.med. og at forberede de studerende til det ansvar, der følger med rollen som læge.
De 1.389 ansøgere til de 32 pladser på Esbjerg-kandidaten kan sammenlignes med, at SDU har haft 2.852 ansøgere til 338 pladser på Odense-kandidaten.
Medicinuddannelse
- Kandidatuddannelsen i medicin tager tre år og er sidste del af selve medicinstudiet.
- Kandidatuddannelsen kan man først søge ind på, når man har bestået bachelor-delen i medicin. Den tager også tre år.